19032024

Back Eşti aici:Home Interviuri Good Talks

Orchestra Simfonică București: Mereu am luat feedbackul de la copiii din sală. Atât timp cât nu și-au scos telefoanele sau tabletele, evenimentul a fost OK

Orchestra 1

În urmă cu trei ani, un grup de muzicieni puțin cunoscuți publicului larg deveneau celebrități practic peste noapte, grație unui flash mob ținut într-unul dintre terminalele Aeroportului Henri Coandă (Otopeni). Erau instrumentiști ai Orchestrei Simfonice București, una dintre puținele orchestre private de muzică clasică din România care au reușit să se impună pe piață, după mai bine de un deceniu de activitate. Publicul a fost la început curios, apoi captivat. Au urmat ofertele de concerte, pentru organizarea altor flash moburi (cel mai recent luna trecută, la Therme București, printre palmieri și câteva mii de bucureșteni în costum de baie), precum și lansarea unei tradiții: concertul de Anul Nou. Am discutat cu cei trei membri fondatori ai orchestrei deveniți, din pasiune și nevoie, manageri de organizație, despre povestea Orchestrei Simfonice București, despre flash moburi, viitoarea stagiune, sălile de concerte din China, Mahler și cum era cât pe ce să-și pună casele gaj ca să plece în turneu.

Citeste mai mult...

Petru Stratulat și Sorin Badea: Știința începe să devină cool în România

Sorin Badea Petru Stratulat

Până nu demult Petru Stratulat și Sorin Badea erau realizatorii Sound of Science, singura emisiune on air de știință din FM-ul comercial românesc, la momentul respectiv. Jurnaliști radio cu o bogată experiență de peste 10 ani, Petru și Sorin se mândresc acum cu un proiect media de succes, care în ciuda retincențelor inițiale ale Gold FM, ne arată că există loc și pentru știință în viața românilor. Discovery Channel, Jules Verne și Star Trek sunt doar câteva dintre influențele care le-au orientat cariera jurnalistică spre știință, domeniu care începe să capete un interes din ce în ce mai mare în România.

Citeste mai mult...

Cătălin Anchidin: Filmul românesc nu are bani, nu are săli de cinema, nu prea are parte de susținere în general

Catalin Anchidin 1

Cătălin Anchidin este probabil unul dintre cei mai cunoscuți oameni de comunicare din industria cinematografică din România. Are contul lui propriu pe IMDB.com, a căștigat Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin alături de echipa de la Poziția Copilului și a reușit să mobilizeze aproape 120.000 de români să vadă filmul, cea mai de succes peliculă românească din ultimii 15 ani. Când era mic voia să fie prezentator la BBC, n-a văzut Interstellar pentru că i s-a părut neinteresant și spune că filmul Eternal sunshine of the spotless mind i-a schimbat viața. Dacă ar fi pentru o zi ministru al culturii, ar pune bazele unei rețele de cinematografe de tipul “Art House” și ar iniția proiecte care să promoveze tinerii artiști indiferent de sfera culturală.

Citeste mai mult...

Mario DeMezzo: Primul model al unui copil trebuie să fie părinții săi. Oriunde te poți preface și îți poți pune măști, numai în fața copiilor tăi nu

Mario 1Fost om de radio la PRO FM Slatina și educator-suplinitor la Casa de copii Școlară din Slatina în tinerețe, Mario DeMezzo este, în prezent, directorul național al Habitat for Humanity, fiind printre primii fundraiseri români specializați în strângere de fonduri de la companii. Mario DeMezzo crede că, zâmbind, putem face un bine celor din jur în cel mai simplu mod, în fiecare zi.

Citeste mai mult...

Emil Rengle: De la lipsa totală de interes pentru dans am ajuns la convingerea că acesta este destinul meu, asta trebuie să fac de acum înainte

Emil Rengle 1

Denumit și „coregraful vedetelor”, Emil Rengle, și-a câștigat renumele prin faptul că la doar 18 ani a devenit unul dintre cei mai buni dansatori și coregrafi din România, în prezent, el fiind coregraful oficial al emisiunii „Vocea României” de la Pro TV. De ceva vreme tânărul coregraf a pus bazele World Wide Creative Agency, o agenție care caută în mod constant noi talente și care sprijină visele viitorilor dansatori ai României. Îi place să danseze pe Sia și Woodkid, crede foarte mult în ideea de artă care eliberează de prejudecăți și tabuuri și nu îți începe nicio dimineață fără ceai și Yoga.

Citeste mai mult...

Rucsandra Pop: Pentru un scriitor e important să fie auzit de contemporanii lui

Rucsandra PopRucsandra Pop se “joacă cu cuvintele” în poezie, proză și teatru și creează proiecte culturale care au devenit o platformă de exprimare inedită în spațiul cultural al Bucureștiului ultimilor 10 ani.  Toate alături de artiștii, prietenii și susținătorii Hydra Society, organismul cultural “cu mai multe capete” fondat încă din 2006, care promovează creația contemporană, teatrul independent și spiritul colaborativ.

Citeste mai mult...

Adrian Țoca: Cred că tenisul ne oferă enorm de multe lecții pe care le putem lua și aplica instant, într-o situație de zi cu zi din rutina noastră

Adrian Toca

Adrian Țoca este jurnalist și creator de conținut. Din 2012 scrie, editează și are grijă de Treizecizero, comunitatea elegantă a fanilor de tenis din România, un site care publică analize, comentarii, mizează pe un jurnalism constructiv, creativ și inteligent și face legătura între tenis și lecțiile de viață pe care le oferă acesta. Pe langă toate acestea, Adrian e pasionat de online, de inovație și de viitorul publishingului.

Citeste mai mult...

Melania Damian: Aventura Sloop a început cu "hai să facem o mică fabrică de fresh de portocale"

Melania Damian

Melania Damian este clar despre 100% bunătăți și 0% răutăți. Energică, expansivă și mereu pusă pe treabă. Melania este genul de persoană care mișcă munții din loc, care face lucrurile să se întâmple și pentru care inovarea și schimbarea sunt prieteni de-o viață. A lucrat la Moscova și la Londra ani de zile, a coordonat lansări de produse care au schimbat, chiar dacă măcar puțin, lumea în bine. Până la urmă, dorul de casă a învins și s-a întors în România. De câțiva ani conduce o afacere plină de bunătățuri și umor, dar și de fructe și legume, într-un cuvânt Sloop. Melania este al treilea invitat al Rogalski Damaschin și PR România în cadrul interviurilor Good Talks prin care stăm de vorbă cu oameni care prin ceea ce fac schimbă România în bine.

Citeste mai mult...

Cristian Lupșa: Cred că prin jurnalism poți vedea orice lume îți dorești. E unul dintre privilegiile acestei meserii

Cristian Lupsa 2

Cristian Lupşa n-a vrut să se facă doctor, deși părinții, neurochirurg și oncolog în Târgu Mureș, sperau să continue tradiția familiei. Cristi prefera să se afunde în fotoliu cu romane SF și să scrie povești de aventuri în care-și distribuia colegii de clasă. Din ultimii 12 ani, aproape cinci i-a petrecut în SUA, unde s-a îndrăgostit de puterea narațiunii și a poveștilor adevărate de a transforma oameni și comunități. De cinci ani este editor la DoR (Decât o Revistă), un trimestrial de povești spuse cu grijă. A văzut Independence Day de șapte ori și este înnebunit după Mad Men.

Citeste mai mult...

Cristina Hurdubaia: Aș merge cu o căruță la Parlament să le arăt aleșilor că satul românesc are ceva sfânt și greu de găsit în alte părți

Cristina Hurdubaia

Jurnalistă de cursă lungă, reinventată natural în om de PR pentru proiecte din zona culturii alternative, Cristina Hurdubaia sau Hurdis (sau Țăranca Urbană așa cum o găsiți pe Facebook) este probabil cel mai înfocat fan al satului românesc pe care-l cunosc. Practic, dormitorul lui Hurdis este o cameră de muzeu, unde are mobilă veche de 100 de ani, unde nu lipsesc covoarele țesute, cuverturile, scăunelele alea mici pe care se mânca cândva și evident de unde nu lipsește nici măcar soba. Ar vrea să-și construiască o casă lângă Roșia Montană ca să fie mai aprope de oamenii de acolo pe care-i iubește tare mult, crede că ulciorul este șansa României de a se promova corect în afară și s-ar duce cu căruța la Parlament să-i convingă pe politicieni să nu lase satul românesc și meșteșugurile tradiționale să moară. Mereu agitată, uneori visătoare și de cele mai multe ori emanând un aer ștrengăresc, combinat cu un profesionalism de neegalat, Cristina face parte din acei oameni de bine din România cu care ne mândrim să deschidem seria interviurilor Good Talks, o inițiativă Rogalski Damaschin Public Relations în parteneriat cu PR România.

Citeste mai mult...

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP