08052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Raiffeisen Bank a publicat Raportul de Responsabilitate Corporativa

Raiffeisen Bank a publicat Raportul de Responsabilitate Corporativa

Raiffeisen Bank a publicat Raportul de Responsabilitate Corporativa 2013 in care prezinta implicarea companiei in comunitate si impactul proiectelor derulate de banca. “Am avut intotdeauna convingerea ca trebuie sa incercam sa facem mai mult pentru comunitatea in care ne desfasuram activitatea, constient fiind ca performanta noastra in business este strans legata de mediul in care traim" a  spus Steven van Groningen, presedinte&CEO Raiffeisen Bank.

Investitiile comunitare au insemnat 7,65 milioane de lei si peste 300.000 de beneficiari in intreaga tara. In 2013 Raiffeisen Bank a investit mai ales in proiecte din domeniul educatiei, sport si cultura, dar si in proiecte comunitare. Banca a reusit sa continue programul de granturi “Raiffeisen Comunitati", aflat la a treia editie (detalii pe www.raiffeisencomunitati.ro). De asemenea au continuat proiectele mari ale bancii:  inchiriere de biciclete in orase - I'Velo, studentObike, Festivalul de Teatru de la Sibiu, Festivalul SONORO, dar si Maratonul International de la Bucuresti, proiecte care au crescut de la an la an. Una dintre cele mai noi initiative ale bancii, lansata in 2013 este proiectul "RStyle" care isi propune sa ajute angajatii Raiffeisen Bank sa aiba un stil de viata echilibrat si sanatos,atat in viata personala cat si in cea profesionala.

Investitiile comunitare au insemnat anul trecut:
- 7,65 milioane de lei investitie comunitara;
- peste 300.000 de beneficiari in intreaga tara;
- 18% din investitii au fost in proiecte de educatie (12% in 2013);
- 10% investitii in proiecte de dezvoltare locala (6% in 2013);
- Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati”- a treia editie;
- programele I'Velo, studentObike si Maratonul International de la Bucuresti au continuat si au fost dezvoltate;
- peste 200 de angajati Raiffeisen au participat la actiuni de voluntariat;
- 92% dintre voluntari ar recomanda aceasta activitate colegilor lor din banca;
- 78% dintre voluntarii Raiffeisen spun ca sunt mandri de organizatia lor si de activitatea de voluntariat organizata cu parteneri ai bancii;

Managementul responsabil a insemnat:
-    15.375 kMw energie electrica economisiti;
-    reducerea cu 50% a consumului de apa;
-    180.536 kg de hartie reciclata;
-    54.188 kg DEEE-uri reciclate;
-    370 de studenti au efectuat stagii de practica;
-    900 de aplicanti pentru programul Raiffeisen Trainee aflat la 8-a editie;
-    Lansarea programului RStyle

“Asa cum ne fixam obiective in activitatea bancara, la fel ne dorim sa crestem implicarea si responsabilitatea noastra fata de mediu, de angajati, de clienti, de intreaga societate. Incurajam voluntariatul in randul angajatilor nostri, investim an de an in educatie financiara, in sport, in cultura sau in servicii sociale. Ma uit la rezultatele acestui raport si sunt multumit de progresele pe care le-am facut in ceea ce priveste responsabilitatea sociala si managementul responsabil pe care ni l-am asumat” a  spus Steven van Groningen, presedinte&CEO Raiffeisen Bank.

Raportul de Responsabilitate Corporativa al Raiffeisen Bank: http://raiffeisencomunitati.ro/raport-anual-de-responsabilitate-corporativa;
Pentru mai multe informatii privind activitatea de responsabilitate corporativa a Raiffeisen Bank va invitam sa vizitati si blogul www.raiffeisencomunitati.ro.

* Raportul de Responsabilitate Corporativa respecta 2 standarde voluntare de raportare: Global Reporting Initiative (al treilea an de raportare) si London Benchmarking Group (al patrulea an de raportare). Modelul GRI cuprinde informatii despre guvernanta corporativa, impact de mediu, respectarea drepturilor omului, resapectarea normelor privind produsele financiar-bancare. Modelul LBG evalueaza investitiile comunitare ale companiei si impactul acestora.

Raiffeisen Bank a incheiat anul 2013 un profit net de 104 milioane euro. Banca are in prezent aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. La finalul anului 2013, reteaua Raiffeisen Bank numara 528 de unitati, o retea de peste 1.140 de ATM-uri si aproximativ 12.000 de EPOS-uri. La 31 decembrie 2013, Raiffeisen Bank avea 5.484 angajati.