24052024

Back Eşti aici:Home Opinii Seniori despre PR

Valoarea unui om de PR. Respectul (încă) necâștigat

Valeria Tudor 2

Acum 1-2 ani am hotărât să dau din timpul meu unor antreprenori care au nevoie de expertiză în comunicare și, din diverse motive, nu își pot permite aceste servicii. Cu toate că în decursul timpului am practicat diverse forme de voluntariat, în mintea mea consideram că în această etapă din cariera mea voi face același lucru într-un mod diferit, unul în care îmi voi putea folosi meseria pe care o cunosc pentru a servi pe alții, fiindcă asta știu să fac cel mai bine. În mintea celor care m-au abordat a fost altceva.

Citeste mai mult...

De ce mi-a trebuit mie PR?! Ca să înțeleg jurnalismul mai bine...

Daniela Palade Teodorescu

Sunt și eu un jurnalist covertit parțial în om de PR. Spun asta pentru că e foarte ușor să ieși din jurnalism, dar foarte greu să scoți jurnalismul din tine. În cele ce urmează, voi încerca să răspund la întrebarea care mi-a tot fost adresată acum șase luni, când am făcut acest viraj de neînțeles pentru mulți – „la ce îți trebuie ție PR?!” Acum am început să înțeleg și eu. :)

Citeste mai mult...

Sindromul angajatului care nu se asociază cu firma

Mara Gojgar Confident

În ultima perioadă, fie la clienți, fie la alți prieteni antreprenori, am remarcat refuzul angajaților de a sprijini cu gesturi mici eforturile de promovare a companiei. De la simplul fapt că nu dau share pe LinkedIn la un articol în care apare compania pentru care lucrează – pe motiv că este profilul lor privat și nu vor să se asocieze cu firma, până la cazuri în care refuză să apară în materiale de content de tipul ‘meet the team/meet the trainers’, în fotografiile cu echipa de pe site-ul companiei, deși ei sunt interfața companiei la client.

Citeste mai mult...

Latura practică a comunicării în domeniul agriculturii

Andra Gherasim

Multă vreme România a fost percepută ca o țară preponderent agricolă. Date publicate la finalul anului trecut de către Eurostat* arată că, în comparație cu 1995, în 2015 ”agricultura, silvicultura și pescuitul” au înregistrat o scădere de la 19,2% la 4,8% în ceea ce privește ponderea în economie. Aceeași situație este valabilă și pentru ocuparea forței de muncă, unde s-a înregistrat o scădere de 18,8 puncte procentuale de la 42,4% la 26,6%. Chiar și așa, agricultura rămâne principala sursă de locuri de muncă în România.

Citeste mai mult...

Bilanț de start-up: respect pentru meserie și pentru oameni

Valeria Tudor 4

Este o zi însorită de martie. Întâi. Ziua în care împlinim un an, plin de vise, de momente bune, de altele mai puțin bune. Este ziua noastră oficială, nu pentru că așa am vrut noi, ci pentru că ea ne-a ales, așa că de acum, în fiecare an, la început de primăvară, ne aniversăm.

M-am așezat la birou mai încrezătoare decât anul trecut, cu gândul că lucrurile sunt pe calea cea bună, cum se zice. Am făcut pace cu mine, cu fostele mele experiențe de la locurile de muncă anterioare, am înțeles că, dacă vreau ca proiectul meu să meargă înainte, trebuie să nu privesc în urmă, ci spre viitor.

Citeste mai mult...

Un sac de vise, principii britanice și mult suflet în comunicare

Valeria Tudor 3

Când cerul are o altă culoare și aerul miroase a mare, îți iei altfel măsura lucrurilor în viață și în tot ce faci. Când ești “mic” și te uiți la oamenii de business care au reușit, ești suficient de open-minded pentru a înțelege cum să ajungi unde îți propui și de a-ți planifica din timp toți pașii de parcurs în următorii ani. Pornești la drum cu entuziasm, cu creierul limpede, cu idei și vise de transformat în realitate. Totul depinde de tine, de traseul pe care îl alegi și de modelele cu care te întâlnești în viață.

Citeste mai mult...

După zece ani de PR

rares petrisor 2Dragă Industrie de PR,

Mă gândesc acum la tine mai mult ca oricând.

În primul rând, pentru că m-ai ajutat să scap de cel mai cumplit blestem pe care și-l pronunță singur omul, în momente de răscruce: cel al propriei neputințe. Am crezut că sunt neputincios, că destinul și șansele mele depind mereu de alții; m-ai luat de mână, m-ai trecut prin foc și pară, m-ai învățat bune și rele, m-ai crescut și, cel mai important, mi-ai arătat locul. Așa cum și-l sfințește omul.

Citeste mai mult...

Discursul public – câteva sfaturi

Public Speaking

Să vorbești în fața publicului nu e ușor. De fapt, pentru majoritatea oamenilor, vorbitul în public reprezintă una din cele mai mari fobii. De câte ori n-ai auzit - „sunt timid, mi-e rușine să vorbesc în fața tuturor”?

Așa se întâmplă și cu tine? Ești timid? Te sperie ideea de a vorbi în fața multor perechi de ochi care îți urmăresc cu atenție fiecare gest, fiecare mișcare? N-ar trebui să te temi.  Să știi că emoții au chiar și cei mai mari oratori. Toată lumea le are. Dar ei au învâțat cum să le depășească și asta poți să faci și tu. Prin exercițiu poți să depășești această barieră, poți să înveți cum să comunici exact mesajul dorit.

Citeste mai mult...

Despre Knowledge Management

KM

Knowledge Management sună bine, sună modern, sună promițător. Multă lume vorbește despre acest concept, dar puțini înțeleg cu adevărat despre ce e vorba și și mai puțini aplică teoriile în practică.

Când a apărut conceptul de Knowledge Management, pe la sfârșitul anilor 90, a fost îmbrățișat cu mult entuziasm. Părea că e o adevărată mină de aur – cunoașterea nu numai că este o resursă inepuizabilă, dar și sporește cu atât mai mult cu cât este utilizată. Ce poate fi mai tare de atât? Ei bine, cum se întâmplă deseori, teoria e frumoasă, dar punerea ei în practică a lăsat de dorit.

Citeste mai mult...

10 lecții învățate în 2014

rares petrisor 2După ce criterii și cu ce începi să judeci un an? Care sunt reperele și standardele de referință? A fost un an mai bogat? În ce fel? Financiar, relațional, motivațional? Am învățat ceva ce ne-a schimbat fundamental? Ne-a “mișcat” ceva astfel încât 2014 să fie un an cu adevărat memorabil? Cu siguranță că da, mai ales că lucrăm cu toții într-o industrie în care memorabilitatea a început să facă parte din fișa postului. Am învățat mult și am simțit câteva lucruri ca fiind adevărate lecții în 2014, deci am toate motivele să vi le împărtășesc – fără să fiu un fan al topurilor stupide care fac vâlvă pe net – pe cele mai importante.

Citeste mai mult...

Despre beneficiile PR-ului specializat

florina badea 2In ultimul an, in discutiile cu jurnalisti sau colegi de breasla, a aparut foarte des intrebarea legata de agentia si nisa pe care am dezvoltat-o in ultimii ani – „dar voi cum ati ajuns sa va specializati pe healthcare?”. Am povestit cu drag de fiecare data cum am reusit sa construim in agentie in ultimii 5 ani o Divizie specializata pe comunicare medicala, care in prezent are 6 consultanti si un portofoliu de clienti si proiecte care ne-au permis sa ne dezvoltam expertiza pe acest tip de comunicare specifica.

Citeste mai mult...

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP