26022024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Caravana Guerilla Verde porneste din nou la drum

Caravana Guerilla Verde porneste din nou la drum

Pin It
In perioada 26 octombrie – 2 noiembrie va avea loc cea de-a doua editie a caravanei educationale de film cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. Caravana va porni din Bucuresti si se va opri in alte cinci orase din tara: Vaslui (27 oct), Iasi (28 oct), Piatra-Neamt (29 oct), Bacau (30 oct) si Sibiu (2 nov). Fiind un proiect educational dedicat elevilor si studentilor, accesul tinerilor in salile de proiectie este gratuit. Participantii vor avea ocazia sa discute cu reprezentantii ONG-urilor partenere pe marginea subiectelor abordate de filme ca “Home”,  “11th Hour” sau “An Inconvenient Truth”. 

Pentru a facilita accesul la proiectii, caravana vine de data aceasta si mai aproape de tineri,  prin organizarea proiectiilor in licee si universitati. Astfel, luni 26 octombrie vor avea loc la Bucuresti doua proiectii. Prima va fi gazduita de Colegiul National “Sf. Sava” si va incepe la ora 12:30. Cea de-a doua este programata pentru ora 18:30, fiind gazduita de FJSC in cadrul “Serilor FJSC”. Proiectia va avea loc in sala R3 a Facultatii de Chimie. Pe langa ONG-urile partenere, la aceasta proiectie va participa si Cristian Lascu, redactor-sef al revistei “National Geographic”.

In toate orasele caravana va fi insotita de reprezentanti ai ONG-urilor partenere, care vor initia un dialog cu tinerii inaintea proiectiilor (Viitor Plus, WWF Danube Carpathian Programme, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Harta Verde Bucuresti, RAC-Ro, StopCO2.ro). Toate ONG-urile implicate in proiect au contribuit cu materiale informative si educative care vor fi distribuite elevilor si studentilor. Ca o noutate, aceasta a doua editie este sustinuta si de catre ONG-uri locale din zona de mediu sau social (Asociatia Iubim Natura – Bacau, Asociatia Ecovas - Vaslui, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany - Iasi).

“La prima editie a caravanei au participat peste 3.000 de elevi si studenti. Asta ne arata ca si tinerii sunt preocupati de probleme ce tin de protectia mediului. Prin acest proiect, ne propunem sa le comunicam cat de importanta este implicarea lor si ii incurajam sa isi schimbe comportamentul, oferind un exemplu pentru celilalti.“ declara Nicoleta Talpes, din partea organizatorului Media Image Factory.

De data aceasta, caravana opreste in orase noi, in urma cererilor exprimate de catre acestea, dupa incheierea primei editii Guerilla Verde. Caravana se va opri in Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt, Bacau si Sibiu.

Progamul si salile in care se vor derula proiectiile sunt:

26 octombrie, Bucuresti:
•    Cabinetul de geografie al Colegiului National “Sf.  Sava”, ora 14:00, “The 11th Hour”
•    sala R3 a Facultatii de Chimie, Universitate, ora 18:30, “An Inconvenient Truth”

27 Octombrie, Vaslui - cinematograful Silver Mall, ora 14:00, ora 17:00

28 Octoctombrie, Iasi
– amfiteatrul Colegiului National “Emil Racovita”, ora 15:00, ora 17:30

29 Octombrie, Piatra-Neamt – amfiteatrul Colegiului National “Petru Rares”, ora 14:00, ora 17:00

30 Octombrie, Bacau – amfiteatrul Colegiului Tehnic de Comunicatii “Nicoae Vasilescu-Karpen”, ora 14:00, ora 17:00

2 Noiembrie, Sibiu – aula “Avram Iancu” din cadrul Facultatii de Litere si Arte a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, ora 14:00, ora 17:00.

Filmele sunt programate pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza:
- clasele I – VIII: “Wall-E”, “Ice Age 2”
- clasele IX – XII & studenti: “An Inconvenient Truth”, “The 11th Hour”, “Home”

Informatii privind programul proiectiilor si trailerul filmelor care pot fi vizionate in aceasta caravana pot fi accesate la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

Proiectul readuce in atentia tinerilor concursul foto-video, EcoPaparazzi, in cadrul caruia acestia sunt indemnati sa fotografieze sau filmeze bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator, surprinse in comunitatile locale. Pe langa premiile ce constau in aparate de fotografiat, lucrarea castigatoare va fi publicata in numarul din decembrie al revistei “Terra Magazin”. Premiul II va consta intr-un abonament de 6 luni la revista “Terra Magazin”. Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

Caravana Guerilla Verde este sustinuta de partenerii: ANPM, Asociatia Environ, primariile si consiliile locale de pe traseul caravanei, FJSC, Asociatia ECO TIC, Silver Mall Vaslui, Colegiul National si catedra de biologie “Emil Racovita” Iasi, Colegiul National “Petru Rares Piatra-Neamt, Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacau, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Cotidianul, Tonight.eu, EcoMagazin.ro, EcoSapiens.ro, Trilulilu.ro, Revista Zile si Nopti, PoliticAll, Revista Terra Magazin, Radio France International, HotNews, ProFM Campus, Revista InfoMediu, RoPortal.ro, InfoNews.ro si Bacaul.ro.

ONG-urile partenere Asociatia EcoAssist, Viitor Plus, Harta Verde Bucuresti, WWF Danube - Carpathian Programme, Salvati Dunarea si Delta, RAC-Ro, StopCO2.ro, precum si asociatiile locale Iubim Natura (Bacau), Ecovas (Vaslui) si Bethany (Iasi) vor sustine proiectul.

Prima editie a caravanei Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti). S-a inregistrat un numar total de aproximativ 3 000 de participanti. Caravana a inceput in Bucuresti pe data de 5 mai, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai).

Ambele editii ale caravanei Guerilla Verde fac parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.


Despre Media Image Factory

Printre alte proiecte dezvoltate de agentia Media Image Factory se numara organizarea premierei nationale „4 luni, 3 saptamini si  2 zile", un film de Cristian Mungiu, primul film romanesc distins cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, in Bucuresti, Iasi, Brasov, Timisoara; organizarea caravanei „4 luni, 3 saptamini si  2 zile",  proiect desfasurat in 15 orase din Romania care a inregistrat 18.000 de spectatori, si lansarea CharityGift.ro, primul magazin online caritabil din Romania prin care un procent (5% - 100%) din valoarea produselor vandute este donat catre o cauza umanitara.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP