24042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Angajaţii E.ON învaţă copiii despre energie în cadrul Săptămânii Voluntariatului E.ON

Angajaţii E.ON învaţă copiii despre energie în cadrul Săptămânii Voluntariatului E.ON

Pin It
În cadrul activităţilor de voluntariat din săptămâna 19-22 octombrie a.c. aproape 200 de angajaţi E.ON predau  lecţii despre energie copiilor din mai multe oraşe din Transilvania şi Moldova. Pentru a capta interesul şi atenţia copiilor, aceştia vor fi implicaţi de voluntarii E.ON în jocuri interactive şi exerciţii practice privind utilizarea în condiţii de siguranţă a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Responsabilitatea socială, incluzând voluntariatul, este una dintre valorile care caracterizează spiritul grupului E.ON. Astfel, E.ON România îşi încurajează angajaţii să se implice în mod voluntar în acţiuni civice, pentru a-şi folosi experienţa, timpul şi abilităţile în folosul comunităţilor în care activăm. Voluntariatul oferă nu numai oportunităţi de dezvoltare personală, şanse de a pune în aplicare propriile cunoştinţe şi deprinderi, ci şi modalităţi reale de a dovedi empatie şi responsabilitate faţă de cei din jur.

”Săptămâna Voluntariatului E.ON” este o acţiune de responsabilitate socială prin intermediul căreia aproape 200 de angajaţi ai companiilor E.ON din România au ales să desfăşoare activităţi educative care se adresează copiilor din învăţământul preşcolar şi cel primar.  În această acţiune sunt implicaţi peste 600 de copii din mai multe şcoli din Alba-Iulia, Sibiu, Reşiţa, Timişoara, Târgu Mureş, Bacău, Botoşani, Bistriţa, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Câmpia Turzii şi Luduş, precum şi copii din instituţiile de servicii sociale ale Fundaţiei Rhema din Târgu Mureş şi ale Fundaţiei Caritas din Iaşi.

Voluntarii E.ON susţin câte patru ore la fiecare clasă de elevi sau grupă de copii şi transmit informaţii structurate pe următoarele capitole: Ce este energia, Gazul şi electricitatea - surse de energie, Mediul înconjurător şi Siguranţa folosirii gazului natural şi a energiei electrice, pachetul educativ fiind elaborat de specialişti din cadrul companiilor E.ON.
Pentru a capta interesul şi atenţia copiilor, informaţiile sunt transmise prin intermediul jocurilor interactive şi exerciţiilor practice realizate de specialiştii E.ON.

La sfârşitul activităţilor, în data de 22 octombrie, cei peste 600 de copii vor primi din partea voluntarilor E.ON ghiozdane, mingi şi tricouri, pentru a le răsplăti astfel entuziasmul şi dorinţa de cunoaştere.

”Săptămâna Voluntariatului E.ON” se adresează nu numai celor mici, ci şi persoanelor adulte. Astfel, prin intermediul copiilor dorim să transmitem părinţilor informaţii legate de condiţiile de utilizare în siguranţă a energiei electrice şi a gazului natural - „regulile de aur” pe care trebuie să le respectăm atunci când folosim una dintre sursele de energie şi care ne ajută să trăim într-un mediu sigur şi curat.

”Săptămâna Voluntariatului E.ON ” reprezintă o oportunitate de a pune în practică valorile E.ON şi nu în ultimul rând consolidează legătura cu comunitatea şi reflectă, totodată, interesul nostru faţă de mediul educativ.

Această acţiune de responsabilitate socială vine în completarea celorlalte acţiuni de voluntariat desfăşurate de angajaţii companiilor E.ON din România în acest an, ultimele dintre acestea fiind cele de finisare a unor locuri de joacă pentru copii. În această toamnă, E.ON România şi Fundaţia pentru Societate au amenajat patru locuri de joacă pentru copii, în municipiile Botoşani, Baia-Mare, Resiţa şi Alba-Iulia, valoarea totală a proiectului fiind de 545.000 de euro.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP