02032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa BCR Speranţe – o şansă pentru copiii cu talent muzical şi mijloace financiare modeste

BCR Speranţe – o şansă pentru copiii cu talent muzical şi mijloace financiare modeste

Pin It
Banca Comercială Română (BCR) şi partenerii săi sociali lansează proiectul educaţional BCR Speranţe, o iniţiativă menită să sprijine educaţia muzicală a unor copii şi tineri talentaţi dar cu mijloace financiare modeste. Proiectul a fost iniţiat de către BCR şi compania good.bee, cu susţinerea Radio România şi se derulează în strâns parteneriat cu ONG-urile Salvaţi Copiii şi Romani CRISS.

“La BCR, avem o strategie clară de implicare proactivă în dezvoltarea comunităţii. Susţinem acele iniţiative şi proiecte care au un impact social real şi de durată asupra comunităţilor în care banca noastră operează, în special în domeniile: educaţie, antreprenoriat şi social“, a declarat preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

"Acest parteneriat dintre BCR şi Radio România este firesc, pentru că radioul public este una din cele mai importante instituţii româneşti care se implică în educarea şi promovarea valorilor autentice, conform misiunii pe care o are", a subliniat Maria Ţoghină, preşedinta Radio România.

BCR Speranţe este programat să se deruleze în etape anuale. În acest an sunt sprijiniţi 17 copii selectaţi pentru talentul lor muzical deosebit, dintre sute de candidaţi, de către un juriu de specialitate format din compozitori şi oameni de radio. Audiţiile au avut loc în 8 oraşe din ţară. Copiii selectaţi cântă şi ne încântă exprimându-şi talentul muzical in genuri muzicale diferite, de la muzică pop şi religioasă, la muzică tradiţională românească. Renumita interpreta Loredana s-a alăturat cu bucurie copiilor care visează la o carieră muzicală şi a devenit imaginea BCR Speranţe.

Primii paşi în susţinerea şi promovarea talentului micilor artişti s-au făcut odată cu înregistrarea unui CD care conţine 11 melodii cântate de aceştia. Loredana interpretează alături de copii imnul campaniei, inclus de asemenea pe CD.

BCR Speranţe va fi lansat într-o gală festivă organizată la Teatrul de Operetă Ioan Dacian din Bucureşti, pe 22 octombrie, orele 19:00. Unii dintre cei mai admiraţi artişti români urcă pe scenă pentru a prezenta publicului tinerele speranţe. Paula Seling, Angela Similea, Nico, Andra, Elena Gheorghe, Dinu Iancu Sălajanu, Damian Drăghici, Daniela Condurache, Alexandrina Halic, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma (Romanian Piano Trio) s-au alăturat pro bono proiectului, cu deosebit  entuziasm.

Spectacolul marchează totodată debutul campaniei de strângere de fonduri pentru susţinerea financiară a educatiei copiilor şi derularea etapelor viitoare ale proiectului. Pentru a ]ntregi bugetul BCR desfăşoară o amplă campanie de antrenare a propriilor angajaţii, precum şi a cât mai multor clienţi şi parteneri de afaceri. Aceştia pot contribui direct prin cumpărarea CD-ului sau donaţii şi sponsorizări către cele două fundaţii partenere.

“Suntem încrezători că vom reuşi să strângem banii necesari pentru ca aceşti copii să-şi dezvolte personalitatea şi să-şi cultive talentul, transformând visul în realitatea unei cariere muzicale. Ei au de partea lor susţinerea unei companii puternice, a unor ONG-uri de renume, Salvaţi Copiii şi Romani Criss, precum şi un parteneriat strâns cu Radio România. Împreună putem face muzica să se audă!” a precizat Ramona Chirilă, Şef Departament Afaceri Comunitare BCR.

Proiectul BCR Speranţe este încă o faţetă a implicării proactive a BCR în dezvoltarea comunităţii prin proiecte intrate deja în conştiinţa publică - Finanţele Mele, Marea Enciclopedie, parteneriatul cu fundaţia Salvaţi Copiii, Realităţile la Bani Mărunţi, Şcoala de Bani etc. 

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,2 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 656 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 51.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2009, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 492,1 milioane EUR si un raport cost venituri de 52,5%.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP