25042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa RBS România – Supergrounds: un loc de joacă dintr-o şcoală din Timişoara în aşteptarea transformării

RBS România – Supergrounds: un loc de joacă dintr-o şcoală din Timişoara în aşteptarea transformării

Pin It
În 2009, RBS aduce în România Supergrounds, o iniţiativă a RBS Group parte a programului de investiţii în comunitate, în cadrul căruia o şcoală primară beneficiază de sprijin financiar oferit de bancă pentru recondiţionarea spaţiului de joacă.

Pentru a participa la această competiţie, şcolile trebuie nominalizate de angajaţi RBS România. Aceiaşi angajaţi vor coordona proiectul, asigurându-se că întregul proces se va derula conform planului – din momentul nominalizării şi depunerii aplicaţiei şi a planului de recondiţionare, până la coordonarea efectivă. Premiul, în valoare de 4.500 de euro, este acordat în final şcolii cu cel mai bun plan de reconstrucţie.

“Proiectul Supergrounds a ajuns în acest an pentru prima dată în România, după ce a oferit până acum sprijin pentru realizarea de lucrări în peste 750 de şcoli din întreaga lume. Cea mai bună dovadă a succesului acestui proiect o reprezintă declaraţiile copiilor, care se simt acum entuziasmaţi şi mândri de şcolile lor. Pentru RBS Group, responsabilitatea socială corporatistă înseamnă conştientizarea problemelor comunităţii şi adresarea lor prin implicarea angajaţilor. Aşadar, cred că Supergrounds va aduce un plus de valoare programelor noastre de CSR şi va consolida contribuţia pe care am avut-o până acum în comunitate.” a declarat Johan Gabriels, noul CEO al RBS România.

În primul an de proiect din partea României au fost depuse 11 aplicaţii. Şcoala nr. 22 din Timişoara a fost câştigătoarea acestui proiect. Sub îndrumarea Gabrielei Vente, Account Services Officer la biroul RBS din Timişoara, şcoala a convins juriul că merită sprijinul băncii pentru a transforma terenul de joacă într-un spaţiu atractiv şi motivant, unde copiii vor putea să înveţe şi să se joace în linişte şi siguranţă. Astfel, în această lună, Şcoala nr. 22 va primi prima tranşă din bani, în valoare de 2.250 de euro. Banii vor susţine începerea implementării proiectului, urmând ca a doua tranşă să fie transmisă către şcoală până la finalizarea construcţiei. În iunie 2010, toţi copiii din clasele primare vor putea să se bucure de noul lor loc de joacă.

“Îmi amintesc că am aflat de Supergrounds de pe Intranet-ul RBS. După ce am citit condiţiile, m-am gândit că este o bună oportunitate să ajut una dintre şcolile din Timişoara. Aşa că m-am dus la Şcoala nr. 22 unde învaţă copiii mei şi le-am povestit despre ce este vorba. Am trimis aplicaţia şi apoi am fost invitată să iau parte la întregul proces de planificare. Mi-a făcut foarte mare plăcere să colaborez cu ei. Acum, abia aşteptăm să vedem cum toate discuţiile noastre se vor transforma în realitate” a spus Gabriela Vente, Account Services Officer, RBS România.

În 2009, premiile, fiecare în valoare de 4.500 de euro, au fost acordate către 150 de şcoli din Marea Britanie şi 10 şcoli din afara Marii Britanii: India, Singapore, Irlanda, Gibraltar, Insula Man, Jersey, Polonia şi România. În aceste şcoli se vor face investiţii pentru a se recondiţiona sau a se construi de la zero spaţiile de joacă.

RBS susţine comunităţile în care banca operează precum şi efortul angajaţilor ca voluntari sau donatori prin programe precum Supergrounds, Chairman’s Awards for Community Excellence, Give as you Earn, Community Cashback Awards. În 2008, grupul RBS a donat peste 66 milioane de lire sterline în bani şi timp.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP