26042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa GERMANOS şi Nokia demarează a doua ediţie a campania "Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!" în favoarea utilizării sistemelor hands free la volan

GERMANOS şi Nokia demarează a doua ediţie a campania "Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!" în favoarea utilizării sistemelor hands free la volan

Pin It

Germanos, cel  mai mare retailer telecom din România, parte a grupului COSMOTE, lansează ediţia 2009 a campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”, menită să educe şoferii români cu privire la utilizarea unui sistem „mâini libere”, dacă vorbesc la telefon în timp ce conduc autovehicul, reducând astfel riscul producerii unui accident. Campania, aflată la cea de-a doua ediţie, este organizată în parteneriat cu Nokia, Asociaţia Naţională a Instructorilor Auto din România şi Radio România Actualităţi, partener media.

Anul acesta, campania se va desfăşura în 12 mari centre urbane: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Craiova, Timişoara, Braşov, Galaţi, Oradea, Piteşti, Sibiu şi Buzau. În cadrul campaniei, vor fi distribuite pliante informative şoferilor aflaţi în trafic şi, de asemenea, vor fi organizate seminarii în cadrul şcolilor de şoferi din aceste oraşe, iar companiile cu mari flote auto vor fi informate cu privire la avantajele dotării angajaţilor lor cu astfel de sisteme hands free.

În România nu au fost încă efectuate studii legate de efectele concrete ale vorbitului la telefon în timpul şofatului, respectiv studii comparative referitoare la utilizarea sistemelor hands free, însă există mai multe statistici relevante la nivel internaţional.
Potrivit mai multor studii efectuate în Statele Unite şi Canada, neatenţia şoferilor reprezintă între 20% şi 50% din sursele accidentelor auto. Distragerea atenţiei, considerată a fi o subcategorie a neatenţiei, este socotită responsabilă pentru 8% până la 13% din accidente, iar din aceste accidente, provocate de distragerea atenţiei, utilizarea telefonului mobil reprezintă până la 5% din cauze.

„Ca urmare a rezultatelor bune înregistrate de campania din 2008 am decis să o reluăm anul acesta şi chiar să o extindem în mai multe oraşe. Vrem să comunicăm faptul că se poate vorbi în siguranţă  la telefon în timp ce conduci dacă foloseşti un kit hands free. Pe lângă faptul că vorbitul la telefon în timpul conducerii autovehiculului este o contravenţie, consecinţele pot fi dramatice. Campania de educare este dublată de o campanie de reduceri de preţuri la patru kit-uri hands free Bluetooth (wireless), graţie parteneriatului nostru cu Nokia”, a declarat Cosmin Vintilă, Accessories Product Manager Germanos Telecom România.

Pentru a marca lansarea programului „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”, Germanos oferă discount-uri importante pentru achiziţionarea a patru kit-uri hands free Bluetooth Nokia: astfel, Bluetooth Nokia BH-104 şi BH-102 costă 70 lei, Bluetooth Nokia BH-209 95 lei iar BH-215 este disponibil la 110 lei, TVA inclus.

„Instructorii auto inoculează principiile de bază ale unui stil de conducere corect şi responsabil. Preocuparea noastră faţă de viitorii şoferi este să le inducem convingerea că trebuie să aibă grijă de siguranţa lor şi a pasagerilor lor, precum şi de cea a altor şoferi şi a pietonilor. Ne bucurăm să fim în acest parteneriat cu Germanos pentru cea de-a doua ediţie a campaniei Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”, a declarat Dumitru Mărciulescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Instructorilor Auto din România.
Germanos este specializat în comercializarea de produse şi servicii de telefonie mobilă precum şi alte produse digitale sau asociate: telefoane fixe, camere foto şi video, carduri de memorie, respectiv de servicii de telefonie mobilă COSMOTE, fixă şi de internet de la Romtelecom.

Gama de servicii oferită de Germanos Telecom România include: G-Garanţie pe viaţa – garanţie pe toată durata utilizarii telefonului mobil, G-precomandă - serviciul online de rezervare a noutăţilor tehnologice, G-agenda plus – transferul conţinutului multimedia dintr-un telefon mobil în altul, G-service tehnic, G-plata facturilor – pentru serviciile Cosmote şi Romtelecom, G-creditare – posibilitatea achiziţionării produselor în rate sau G-ticket – bilete la marile evenimente.

Nokia este pionier în domeniul telecomunicaţiilor mobile şi cel mai mare producător mondial de dispozitive mobile. Astăzi, Nokia conectează oamenii în moduri noi şi variate, îmbinând tehnologia mobilă de ultimă oră cu servicii personalizate pentru a permite oamenilor să rămână aproape de ceea ce contează pentru ei. Nokia oferă, de asemenea, hărţi digitale detaliate prin NAVTEQ, precum şi echipamente, soluţii şi servicii pentru reţele de comunicaţii prin intermediul Nokia Siemens Networks

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP