02122023

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari Facebook accelerează procesul de lobby în Washington D.C.

Facebook accelerează procesul de lobby în Washington D.C.

Pin It
Facebook şi-a consolidat constant prezenţa şi profilul în Washington D.C. în decursul acestui an, cheltuind  41.390 USD pe activităţi de lobby în primul trimestru. Această sumă vine să completeze cei 207.878 USD cheltuiţi anul trecut – primul an în care Facebook a început să facă publice astfel de informaţii. Deşi aceste cifre sunt mici comparativ cu cei 4,3 milioane USD cheltuiţi de Google în 2009 pe activităţi de lobby, se aşteaptă o creştere semnificativă a acestora proporţional cu ambiţiile companiei.

Ceea ce este însă interesant cu privire la activităţile de lobby desfăşurate de Facebook este structura cheltuielilor destinate acestor ectivităţi specifice. Facebook a fost singura companie din grupul format de Google, Amazon, eBay, Microsoft, Yahoo şi Apple care a vizat agenţiile de informaţii anul trecut, conform formularelor completate de companiile care fac lobby. Lobby-ul s-a îndreptat către Office of the Director of National Intelligence – un birou „umbrelă” înfiinţat în urma evenimentelor din 11 septembrie şi care sintetizează informaţii provenite de la 17 agenţii, inclusiv CIA.

Andrew Noyes, public affairs director al companiei Facebook, consideră că mare parte a activitatăţii desfăşurată de Facebook la Washington  D.C. constă în educaţie primară, ajutând legiuitorii şi agenţiile să înţeleagă cum să folosească reţelele sociale pentru derularea de campanii, pentru a-şi atinge electorii în domeniul lor obişnuit de activitate. De pildă, armata SUA a folosit Facebook pentru a alerta populaţia din Hawaii cu privire la un posibil val tsunami ce putea să lovească insula după cutremurul ce a avut loc În Chile la începutul acestui an, iar compania declară că alte 35 de agenţii guvernamentale folosesc social media în procesul de guvernare.


Sursa New-York Times
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP           GMP logo 2