09052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Peste 300 de creaţii înscrise în concursul INCUBATORUL DE CONDEIE în primele două săptămâni

Peste 300 de creaţii înscrise în concursul INCUBATORUL DE CONDEIE în primele două săptămâni

Pin It
Concursul continuă, competiţia se înteţeşte. În primele două săptămâni de la startul concursului naţional de creaţie literară INCUBATORUL DE CONDEIE, 90 de autori din 50 de oraşe şi-au tocit creioanele şi tastele şi au trimis în total 324 de lucrări.

Cel mai mare apetit pentru scris l-au avut poeţii, ei înscriind două treimi din lucările primite în concurs. Pe lângă versurile lor cele mai bune, concurenţii au trimis alături de proză scurtă inspirată, mai timid şi câteva scenarii de reclame la produse culturale.

Cei mai aprigi autori s-au dovedit până acum a fi femeile (62%) iar vârsta medie a concurenţilor înscrişi este de 29,5 ani. Din punct de vedere geografic, Capitala conduce în topul înscrierilor cu 33% din total fiind urmată de judeţele Bihor şi Vâlcea. În afara Bucureştiului, 31 de judeţe sunt reprezentate în concurs şi s-a înregistrat şi o înscriere venită din diaspora.

Înscrierile sunt aşteptate în continuare la cele trei categorii: POEZIE, PROZĂ SCURTĂ ţi SCENARIU pentru RECLAMA unui PRODUS CULTURAL până la 31 octombrie 2010, ora 23.59.

Înscrierea se face prin descărcarea şi completarea fişierului Word de la secţiunea ÎNSCRIERE: http://idc.adlittera.com/inscriere/. Pentru a evita descalificare, înainte de înscriere se recomandă consultarea Regulamentului concursului pe http://idc.adlittera.com/regulament/.

Concursul literar INCUBATORUL DE CONDEIE continuă la finalul lunii octombrie cu organizarea primelor ateliere de scriere creativă. Toţi autorii înscrişi în concurs sunt eligibili pentru a participa la aceste workshop-uri şi vor primii indicaţiile legate de participare cu o săptămână înainte de eveniment.


INCUBATORUL DE CONDEIE vine în sprijinul scriitorului amator din România, îi oferă spaţiul unde să-şi afirme aptitudinile literare dar, mai ales, îi recompensează talentul. Concursul este organizat de Adlittera Project şi urmăreşte să crească interesul pentru cultură, educând tinerii prin lectură şi creându-le un spaţiu alternativ şi apropiat de gustul lor pentru a se exprima liber.

Proiectul este susţinut de următorii parteneri media: România Liberă, Elevate, semnebune.ro, toateblogurile.ro, reteauliterara.ro, kissfm.ro, Lumebuna.ro, bookblog.ro, studentie.ro, catavencu.ro, eliberadio.ro, ztb.ro, csr-romania.ro, pr-romania.ro, centruldepresa.ro şi de partenerii strategici Fundaţia Calea Victoriei, Diverta, Three Slices şi Quartz Film.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP