09052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Stagii de practica in institutii culturale si ONG-uri pentru studentii de la facultatile de comunicare

Stagii de practica in institutii culturale si ONG-uri pentru studentii de la facultatile de comunicare

Pin It
Programul Comunicatori pentru Societatea Civila lanseaza cel de-al doilea stagiu pentru studentii din facultatile de comunicare din Bucuresti. Inscrierile in cadrul programului se vor desfasura in perioada 15 iulie – 15 august. Studentii selectati vor participa ulterior la un training, urmand sa inceapa stagiul de comunicator in cadrul organizatiilor non-profit si institutiilor culturale pe o perioada de 3 luni. 

Comunicatori pentru Societatea Civila este cel mai nou program initiat sub umbrela Galei Societatii Civile, fiind desfasurat in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National. Programul raspunde concret nevoii de promovare a sectorului non-profit si a institutiilor culturale. Prin intermediul acestuia o serie de studenti din cadrul facultatilor de comunicare sunt formati pentru a suplini lipsa personalului specializat in relatii publice din organizatiile non-profit si pentru a oferi suport personalului specializat din cadrul institutiilor culturale.

Pentru a se inscrie in cadrul programului studentii trebuie sa completeze formularul care poate fi accesat de pe blogul www.comunicatorii.ro. Acesta cuprinde intrebari specifice in functie de optiunea fiecaruia pentru stagiul de practica (institutie culturala/ organizatie non-profit), realizandu-se apoi un shortlist de cate trei studenti pentru fiecare institutie si organizatie in functie de raspunsuri. Viitorii tutori din cadrul institutiilor si ONG-uri aleg viitorii „comunicatori”care vor promova activitatile si initiativele acestor institutii si organizatii intr-un mod profesionist timp de trei luni de zile pe perioada stagiului de practica, avand la dispozitie blog-ul www.comunicatorii.ro. Dupa procesul de selectie, studentii vor participa la un training intensiv oferit de specialisti ai agentiei de relatii publice BORTUN●OLTEANU, parte a grupului de comunicare Millenium Communications, tot acestia fiind cei care vor ajuta si indruma tinerii comunicatori pe parcursul intregului stagiu de practica, prin intermediul unor intalniri de status. 

In cadrul programului se pot inscrie studenti din anul II sau III de la facultatile de comunicare si/ relatii publice si masteranzi din acelasi domeniu din Bucuresti.

Studentii pot opta pentru a face stagiul de practica in urmatoarele institutii culturale: Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National "George Enescu", Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu, Muzeul de Arta „Vasile Grigore - pictor si colectionar”, Teatrul National Bucuresti,

Opera Nationala Bucuresti, Filarmonica "George Enescu" - Ateneul Roman, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”.

Sau in cadrul organizatiilor non-profit, neguvernamentale: Fundatia Calea Victoriei, Asociatia Charity Gift, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, Asociatia Chance for Life, Asociatia Alternativa 2003, Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Asociatia „Bucurestiul meu drag” si Fundatia "Ileana Mustatza".

Perioada de inscrieri se va incheia in data de 15 august, urmand ca selectia studentilor si trainingul intensiv de pregatire sa aiba loc in perioada 1 septembrie - 8 octombrie. Stagiul de practica se va desfasura intre 15 octombrie 2010 si 15 ianuarie 2011.

In anul 2009 s-a desfasurat primul stagiu al programului, acesta fiind un real succes, o parte din „comunicatori” fiind angajati in cadrul institutiilor si a ONG-urilor. Pe perioada stagiului de practica, tinerii „comunicatori” au promovat online activitatile institutiei sau organizatiei prin intermediul blogului dedicat, au participat sau realizat proiecte de comunicare interna, campanii de media relations si conferinte de presa, au organizat expozitii si evenimente, materiale de comunicare interna, au organizat “Zilele portilor deschise” pentru vizitarea institutiilor, s-au implicat voluntar in proiectele si activitatile organizatiei pentru continuarea acestora, au coordonat voluntarii institutiilor si organizatiilor, au contribuit la strangerea informatiilor pentru studii si cercetari sociologice, implicandu-se si in campaniile de comunicare online si rebranding a organizatiilor non-profit.

Comunicatori pentru Societatea Civila este un program desfasurat sub umbrela Galei Societatii Civile, implementat in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, fiind sustinut de BlogWay.  Mai multe detalii despre program puteti afla accesand www.comunicatorii.ro.


Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications, ce promoveaza si premiaza activitatea sectorului non-profit. In prezent, sub umbrela Galei Societatii Civile, alaturi de programul „Comunicatori pentru Societatea Civila”, se desfasoara competitia anuala a Galei Societatii Civile,  Bursa de voluntariat si Adopta un ONG – cu scopul de a promova si a sprijini initiativele sectorului asociativ pe parcursul intregului an. Mai multe detalii pe www.galasocietatiicivile.ro

Pentru mai multe informatii contactati:
Florentina Loloiu – Coordonator program
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0728.300.605

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP