25042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Agenția 4 ACE, alături de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", inițiază campania națională ”Mesaje pentru Marea Neagră”

Agenția 4 ACE, alături de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", inițiază campania națională ”Mesaje pentru Marea Neagră”

Pin It
Campania ”Mesaje pentru Marea Neagră”, inițiată şi derulată pro bono de 4 ACE-pr&publicity, pentru susţinerea Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” din Constanța, va demara în această săptămână sub sloganul ”Gândește-te la mare, acționează pentru viitor”. Obiectivul principal al proiectului este colectarea de fonduri în vederea dotării Institutului ”Grigore Antipa” cu echipamente necesare studierii și reproducerii speciilor amenințate, pentru ca acestea să poată repopula în viitor apele Mării Negre. În prezent, în Marea Neagră se mai exploatează doar 5 dintre cele 26 de specii de peşti cu importanță comercială, printre speciile amenințate numărându-se rechinul, căluţul de mare, delfinul, foca etc. 

”Marea Neagră nu înseamnă numai litoral și vacanță de vară; Marea Neagră este a noastră indiferent de anotimp. Este un organism uriaș care, la rândul său, susține viața a mii de alte organisme. Prin această campanie ne dorim ca tot mai mulți oameni să conștientizeze importanța sa naturală și comercială și să se alăture demersului nostru de a salva Marea Neagră, care în ultimul timp se confruntă cu probleme grave, precum depopularea masivă, poluarea cu substanțe chimice sau pescuitul ilegal”, a declarat Elena Olteanu, General Manager 4 ACE.

Fondurile strânse vor fi direcționate și către programul de recreare a două habitate marine cu rol esenţial în dezvoltarea timpurie a unor tipuri de pești, și care adăpostesc o mare diversitate de specii, unele dintre acestea pe cale de dispariţie.

”Am fost surprinși când cei de la 4 ACE ne-au sunat să ne propună acest proiect, pentru că nu ne așteptam ca cineva să-și dorească să lucreze dezinteresat pentru o miză atât de mare. Sperăm să strângem fondurile necesare pentru dotarea unui laborator specializat care să ne permită studierea speciilor amenințate în afara habitatelor lor naturale, pentru a contribui și mai mult la refacerea și protejarea Mării Negre”, a completat dr. ing. Simion Nicolaev, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” din Constanța.

Campania va fi promovată pe toate mediile – print, online și radio-TV – prin parteneriatele încheiate cu trustul Realitatea-Cațavencu, Agora Media și eOk.ro.

Campania beneficiază de sprijinul unor parteneri importanţi precum GreenPeace, Green Report, Agora Media, eOk.ro, Asociaţiile Advice Students şi ASLS, studioul de creaţie BroHouse, studioul de producţie Animotion, Smart Dance, compania de produse promoţionale Aesop, Atelierul de Creaţie Mix, Casa de avocatură Sorescu şi Mateescu, subasalt.ro și agenția de monitorizare a presei Media Image.

De asemenea, cei care doresc să susțină acest proiect, o pot face accesând site-ul www.mesajepentrumare.ro, unde pot afla mai multe despre problemele Mării Negre și pot cumpăra diverse obiecte promoționale care se vor transforma în donații pentru Institut. În plus, pot fi donate sume de bani direct în contul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” din Constanţa.
Campania va culmina cu un eveniment dedicat mării, ce va avea loc pe 31 octombrie, dată la care se celebrează Ziua Internațională a Mării Negre.

Despre 4 ACE–pr&publicity

Agenţia 4 ACE este specializată în PR şi publicity ca mijloace principale de comunicare a imaginii de companie şi de produs. Experienţa 4 ACE în promovarea imaginii de companie şi de produs implică o foarte bună cunoaştere a mass-media, organizarea de ample campanii de promovare de produs şi corporate, realizarea de strategii de comunicare şi imagine, organizarea de evenimente de promovare. Agenţia este singura din România certificată ISO, pentru managementul calităţii serviciilor oferite. Din portofoliul actual al agenţiei fac parte Baumix, Dermastyle, Digital Cable Systemes, Flamingo International și Flanco, Genius, Indesit Company, OKI Printing Solutions.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul www.4ace.ro.

Despre Institutul Național de Cercetare şi Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” (INCDM) se află sub autoritatea Ministerului Mediului, fiind creat în 1999 prin reorganizarea Institutului Român de Cercetări Marine. INCDM are ca principale domenii de activitate cercetarea fundamentală, aplicativă şi tehnologică în domeniul oceanografiei, ingineriei costiere, ecologiei, protecției mediului și resurselor marine vii, cu rol crucial pentru cunoaşterea, protecţia şi gestionarea zonei costiere şi a mediului marin în zona economică exclusivă proprie României la Marea Neagră.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP