20042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Număr record de înscrieri la Romanian PR Award 2009

Număr record de înscrieri la Romanian PR Award 2009

logo-award-edt7Cea de-a şaptea ediţie a competiţiei Romanian PR Award a înregistrat un număr record de participanţi. Competiţia reuneşte 142 de campanii în cadrul celor 9 categorii de concurs: comunicare corporatistă, comunicare pentru administrarea riscurilor şi oportunităţilor, PR pentru marketing, comunicare internă, responsabilitate socială şi dialog cu grupurile cointeresate, organizaţii non-guvernamentale, comunicare în domeniul public, buget -/creativitate + şi Junior PR Award. Creşterea este de 41% faţă de numărul de proiecte înregistrat la ediţia anterioară.

Categoriile de concurs care au captat cel mai mult interesul participanţilor au fost Responsabilitate socială corporatistă şi dialog cu grupurile cointeresate, Organizaţii non-guvernamentale, Buget – Creativitate +, PR pentru Marketing, unde s-au înscris cele mai multe lucrări: 21, 20, 15 şi respectiv 12. Printre agenţiile care au înscris proiecte în competiţie se numără: The Practice, McCann PR, Rogalski & Grigoriu PR, GMP PR, Saatchi & Saatchi PR, Pleon Graffiti, Ogilvy PR, Lowe PR, V+O Communications, Free Communication, 2activePR, Image PR şi The Public Advisors. Agenţiile participante vor intra în cursa pentru distincţia Agenţia Anului.

Jurizarea se va face în perioada 10-22 septembrie pe baza criteriilor de performanţă ale Asociaţiei Internaţionale de Relaţii Publice (IPRA): oportunitatea campaniei, cercetarea, planificarea, execuţia, evaluarea şi creativitatea.

Prin tradiţie, jurizarea competiţiei este asigurată de o echipă internaţională de practicieni, cercetători şi manageri, personalităţi recunoscute pentru expertiza lor în domeniul Relatiilor Publice. Anul acesta, juriul este prezidat de Peter Debreceny (SUA), Chairman al Institute for Public Relations (IPR) şi Vice-Presedinte Arthur W Page Society, reunind 32 de experţi în comunicare din 7 ţări.

Evenimentele Romanian PR Week
Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, şi reuneşte Congresul Internaţional PR Week, PR Award Gala Night şi un training tematic de o zi. Congresul propune anul acesta 5 dezbateri pe teme actuale precum: PR 2.0: Consecinţele tehnologiilor web 2.0 asupra practicii de relaţii publice;  Lobbying; Etică în PR: repere, tendinte si controverse; De la Public Relations la Public Engagement; Creativitate în PR. Agenda PR Week va fi disponibila pe site-ul evenimentului la începutul lunii septembrie, când vor începe şi înscrierile.  Agenda PR Week poate fi consultata pe http://www.praward.ro/pr-week.html sau poate fi descărcată urmând linkul http://www.praward.ro/uploaded/FlyerPRWeek.pdf

Parteneri şi sponsori
Evenimentele Romanian PR Week se desfăşoară sub patronajul Camerei Deputaţilor şi sunt susţinute de Institute for Public Relations (IPR), Camera de Comerţ a României, de sponsorii BCR, Pfizer, Coca-Cola Hellenic, Ursus Breweries, Microsoft, Henkel, MOL Romania, real,- Hypermarket, Hotnews.ro, Dacia, Publica, Casa de traduceri, Polirom, Curtea Veche, Grafică & Tipar şi Tritonic, şi de partenerii media: Money Channel, Cotidianul, Hotnews.ro, Business Standard, Money Express, Revista Cariere, Money.ro, PR Romania, Markmedia.ro, Wall-Street, 9AM, Focus Vest, Corporate News, Stiriong.ro, Calendar Evenimente, pr progress, metropotam.ro şi bizcampus.ro.

Despre organizator
Forum for International Communications este o organizaţie non-guvernamentală care cultivă în mediul comunicatorilor profesionişti standardele etice şi de performanţă ale profesiei de relaţii publice. Fundaţia organizează din 2003 competiţia Romanian PR Award şi evenimentul Romanian PR Week, impuse drept cele mai importante evenimente de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România. Fundaţia coordonează în prezent o cercetare naţională de "Etică în PR", o serie de programe educaţionale, prelegeri şi dezbateri publice, cursuri şi training-uri de formare profesională şi o serie de întâlniri informale între profesioniştii domeniului. În martie 2006, fundaţia a iniţiat programul CSR România cu scopul de a promova bunele practici în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste. În aprilie 2009, Forum a lansat portalul de resurse PR Romania.

Dana Oancea
Project Manager