29032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Enel a fost inclusa in indicele Dow Jones pentru durabilitate 2010

Enel a fost inclusa in indicele Dow Jones pentru durabilitate 2010

Pin It
Roma, 3 septembrie 2009 – Pentru al şaselea an consecutiv, Enel va fi inclusă în 2010 în prestigiosul Indice Dow Jones pentru Durabilitate (DJSI STOXX) şi selectivul Indice Global Dow Jones pentru Durabilitate (DJSI World). DJSI World include doar 10% dintre cele mai importante 2.500 de companii din întreaga lume, selectate în baza criteriilor de durabilitate. Conform SAM şi Dow Jones, Enel este de asemenea „Lider în durabilitate” în sectorul de electricitate din Italia. 

Într-o oarecare măsură şi datorită extinderii obiectivului de consolidare, care include acum centrala OGK-5 din Rusia şi Endesa din Spania şi America Latină (inclusă încă o dată în DJSI World şi care a obţinut DJSI STOXX), performanţa Enel s-a îmbunătăţit în domeniile mediu şi social ale DJSI World, în comparaţie cu ultima evaluare de anul trecut. Astfel compania şi-a consolidat prezenţa internaţională şi a obţinut apreciere din partea analiştilor financiari pentru durabilitate, pentru angajamentul cu privire la Responsabilitatea Socială Corporativă.

Directorul General Executiv al Enel, Fulvio Conti a declarat: „Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute de Enel şi Endesa, care confirmă angajamentul întregului Grup faţă de menţinerea unui standard înalt la nivel mondial în ceea ce priveşte durabilitatea şi transparenţa. Enel se află şi în topul primelor 14 companii de utilităţi selectate de două fonduri etice din Scandinavia —Storebrand Pionér şi Storebrand Global SRI— care recunosc cele mai importante politici sociale şi de mediu adoptate de companii”.

DJSI STOXX, Indicele Dow Jones pentru Durabilitate în America de Nord (DJSI North America) şi Indicele Dow Jones pentru Durabilitate în Asia şi Pacific (DJSI Asia Pacific) urmăresc performanţa a 120 de companii de top din regiunile respective (20% dintr-un total de 600 participanţi), în timp ce DJSI World acoperă cele mai mari 250 de companii din întreaga lume, selectate în baza criteriilor financiare, sociale şi de mediu. Pentru a fi alese, companiile trebuie să demonstreze periodic, prin întâlniri frecvente cu analişti şi completând un chestionar anual, că aplică practici de durabilitate.

Performanţa etică a Enel a fost recunoscută şi prin includerea companiei în alţi indici de durabilitate. De mai mulţi ani, Grupul Enel a fost prezent în mod constant printre principalii indici monitorizaţi de fondurile etice precum Global Top 25 Ethical şi Global Renewable Energy Equity, realizat de E-Capital Partners.

Pe lângă faptul că ghidează portofoliul de alegeri al fondurilor etice internaţionale, indicii de durabilitate includ un etalon al pieţei globale de acţiuni care determină, pe baza unor criterii riguroase recunoscute la nivel internaţional, nivelul de performanţă al companiilor de top.

Pe baza celui mai recent raport ID pentru acţionari din luna iulie a acestui an, care include rezultatele celor mai recente emisiuni de drepturi, fondurile SRI (Investiţie Responsabilă Social) deţin 17% din acţiunile libere ale investitorilor instituţionali, reprezentând 5% din capitalul companiei. Fondurile ce deţin participaţii la Enel au sediul în Franţa (47%), Germania (17%), America de Nord, Marea Britanie (16%) şi Olanda (10%).

În redactarea Raportului de Durabilitate, necesar pentru a beneficia de acces la aceşti indici, Enel a adoptat, încă din anul 2006, directivele GRI-G3 ale Global Reporting Initiative, o reţea alcătuită din mii de experţi ce au stabilit cele mai avansate şi riguroase standarde internaţionale de raportare a durabilităţii. Enel se numără printre primele companii care au primit, pentru al treilea an consecutiv, ratingul maxim A+, pentru îndeplinirea şi implementarea directivelor GRI-G3. Mai mult, Enel se pregăteşte să implementeze directivele GRI-EUSS, standarde cu aplicabilitate la centralele din sectorul electricităţii.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP