19042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Copiii învaţă regulile de circulaţie împreună cu Devin

Copiii învaţă regulile de circulaţie împreună cu Devin

Pin It
Devin - Apa pură de izvor - continuă campania educaţională adresată atât copiilor cât şi părinţilor pentru creşterea responsabilităţii şi a siguranţei rutiere în România. În luna iunie, în parcul Herăstrău, cei mici şi cei mari au avut un weekend special dedicat siguranţei rutiere.

Devin România a semnat anul trecut Carta Europeană a Siguranţei Rutiere, angajându-se să educe prichindeii în spiritul siguranţei rutiere. Evenimentul dedicat părinţilor şi copiilor a avut drept scop educarea şi responsabilizarea celor prezenţi în ceea ce priveşte traficul rutier.

Conform datelor furnizate de Biroul de Presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la începutul acestui an, în Bucureşti s-au produs 589 accidente. Statistica relevă că, în ciuda unei tendinţe descrescătoare a numărului total de accidente şi al răniţilor grav, numărul persoanelor decedate a crescut cu 61,5%, faţă de primele luni ale lui 2008. Semnatarii Cartei Europene a Siguranţei Rutiere continuă proiectul curajos, care are ca scop scăderea numărului de decese în trafic atât în România cât şi în Europa.

“Devin România şi-a propus anul trecut să dezvolte o campanie susţinută, care are ca scop educarea şi responsabilizarea atât a celor mici cât şi a părinţilor cu privire la siguranţa rutieră. Evenimentul din luna iunie confirmă implicarea companiei noastre în ceea ce priveşte responsabilitatea asumată alături de alţi semnatari ai Cartei Europene a Siguranţei Rutiere”, a declarat Raluca Anton, Brand Manager Devin Romania.

Zona de la Roata Mare din parcul Herăstrău a fost deschisă pentru cei care au dorit să participe la concursurile Devin pe diferite teme sau să înveţe regulile de circulaţie rutieră pe circuitul de maşinute special creat pentru ca aceştia să descopere mult mai uşor importanţa semnelor rutiere.

S-a dovedit ştiinţific că cei mici reţin mult mai multe informaţii prin jocuri, iar aceştia au avut ocazia să înveţe regulile de circulaţie într-un mod distractiv, dar cât mai real cu putinţă. Cu ajutorul unui scurt curs teoretic şi prin experimentarea unor situaţii concrete din traficul rutier din postura de şofer sau “copilot” în poligonul special amenjat pentru ei, copiii au reuşit să reţină mult mai uşor semnele rutiere de bază. “Absolvenţii” acestui experiment au beneficiat după terminarea traseului, în urma unui test, de un “mini permis de conducere”. Toţi copiii cu vârsta între 3 şi 12 ani care au dorit să descopere ce semnifică siguranţa rutieră au avut acces gratuit la circuitul de maşinuţe.

Un alt proiect din cadrul evenimentului desfăşurat timp de 4 zile au fost concursurile de desene pe teme precum “Reguli de circulaţie rutieră” sau “Cum circuli corect”. Desenele cele mai reprezentative vor fi tipărite pe etichete speciale şi vor fi ataşate sticlelor de apă Devin. Fiecare copil care a participat la această acţiune a primit ca premiu o trusă de colorat.


Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP