19042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Marea Ecologizare - un proiect marca EcoAssist

Marea Ecologizare - un proiect marca EcoAssist

Pin It

In luna mai 2009, Asociaţia EcoAssist a derulat proiectul de ecologizare a 4 arii protejate din Romania, intitulat MAREA ECOLOGIZARE. Peste 200 de voluntari din toate colturile tarii au strans 14 camioane de gunoi (aproximate la 135 mc) plus 885 de saci (capacitati 73 - 240 litri). Ariile protejate in care voluntarii au intervenit sunt: Parcul Natural Bucegi, Parcul National Piatra Craiului, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Parcul Natural Apuseni.


In paralel cu munca voluntarilor, autoritatile au contribuit pentru asigurarea conditiilor de desfasurare, dar mai ales pentru amendarea turistilor necivilizati. Astfel, Administratiile celor 4 arii protejate, Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA si Jandarmeria Romana au realizat patrule verzi, au informat turistii despre prevederile legii si au sanctionat comportamentele necorespunzatoare. Per ansamblu, au fost acordate sanctiuni de peste 11 400 RON (114 milioane de lei vechi).

De asemenea, in cadrul proiectului au fost realizate panouri informative pentru a face cunoscute prevederile legale la intrarea intr-o arie protejata.
In prezent, actiunea va fi prelungita cu actiuni in luna iulie, la solicitarea catorva arii protejate.

Pentru mai multe detalii,  vizitati: www.EcoAssist.org

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP