18042024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Asociaţia Sfântul Stelian

2% pentru Asociaţia Sfântul Stelian

Pin It

sigla_sfsDespre Asociaţia Sf.Stelian ne-a scris Andreea Georgescu, fost voluntar al asociaţiei. 'Am făcut PR pentru ei timp de 6 luni, între 15 septembrie 2011 şi 15 martie 2012, în cadrul programului Voluntar de Profesie al Fundaţiei Vodafone. După încheierea programului, le-am rămas alături ca voluntar şi chiar aş vrea ca încercarea lor de a atrage fonduri din cei 2% pe care îi poate redirecţiona oricine din impozitul pe venit să fie un succes'.


Deşi ştiam câte ceva despre activităţile lor, am rămas surprinsă de proiectele Asociaţiei. Va recomand cu drag să intraţi pe site şi va amintesc că doar până pe 25 mai puteţi redirecţiona 2% din impozitul pe venit. 

Asociaţia Sfântul Stelian este una dintre cele mai mai vechi organizaţii neguvernamentale, care a luat fiinţă încă din anul 1993,  asumându-şi misiunea de a sprijini cele mai vulnerabile categorii sociale. De la copiii străzii până la familii sărace, izolate la marginea societăţii, de la bătrâni singuri şi bolnavi până la copiii abandonaţi din Centrul nostru familial, pe care l-am numit sugestiv Speranţa pentru mâine,  mii de persoane în dificultate au fost până în prezent sprijinite de către Asociaţia Sfântul Stelian. Suportul oferit de către Asociaţia Sfântul Stelian este complex, abordând toate dimensiunile vieţii. Îmbunătăţirea condiţiilor de trăi, prevenirea instituţionalizării şi vagabondajului,  creşterea confortului psihologic, înţelegerea şi accesarea drepturilor sociale, creşterea nivelului educaţional şi prevenirea abandonului şcolar,  ameliorarea stării de sănătate sunt numai câteva dintre obiectivele pe care Asociaţia Sfântul Stelian şi le-a asumat şi pe care încearcă să le atingă an de an, deşi acest lucru implică eforturi financiare incredibile. 

Redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Sfântul Stelian ne va ajuta să depăşim o perioadă dificilă şi să ne continuăm misiunea asumată de peste 18 ani. Pentru aceasta, cei care ne vor sprijini trebuie să ştie că cei 2% redirecţionaţi către noi pot reprezenta: masă zilnică şi pachete de alimente pentru peste 300 de persoane nevoiaşe, posibilitatea de a merge la şcoală în condiţii normale, rechizite, materiale didactice pentru 200 de copii defavorizaţi, o viaţă mai bună pentru 100 de batrrani singuri şi bolnavi, inclusiv posibilitatea de a-i feri de riscul instituţionalizării şi de a contribui la confortul psihologic şi medical, suport material, precum şi vitamine, medicamente pentru cel puţin 500 de persoane. Cu aceste sume putem oferi un trăi decent  şi căldura unui cămin pentru 15 copii abandonaţi care trăiesc în Centrul Familial Speranţa pentru Mâine, susţinerea unei echipe dedicate de profesionişti şi voluntari care şi-au pus sufletul în slujbă aproapelui, desfăşurarea în bune condiţii, în  cadrul Centrelor noastre, a activităţilor propuse prin programele de educaţie, asistentă socială, consiliere psihologică şi terapie pe care le desfăşurăm, posibilitatea   de a participa la tabere de vară şi excursii pentru 100 de copii foarte săraci. (Otilia Geavlete, Director centru de zi Asociaţia Sfântul Stelian)

Principalele proiecte spre care se vor îndrepta sumele de bani obţinute din campania 2%  şi care  pot fi cunoscute în detaliu prin intermediul site-ului http://www.sfstelian.org/ sunt reprezentate de:  Centrul educaţional de zi Steluţa, Centrul de servicii sociale pentru persoane aflate în excluziune socială, Centrul de Servicii Sociale pentru Vârstnici, Cantina Socială, Centrul Medico-Social, Centrul vocaţional şi Centrul de tip familial Speranţa pentru mâine. În cadrul campaniei 2% din 2011 s-au strâns în jur de 8670 RON, care au fost direcţionaţi către programele menţionate mai sus, în special către Centrul Educaţional, pentru achiziţionarea de rechizite şi materiale didactice, către Cantina Socială, pentru suplimentarea suportului nutritiv oferit copiilor, familiilor şi vârstnicilor şi către Centrul Familial Speranţa pentru mâine, pentru sprijinirea copiilor abandonaţi.

Asociaţia Sfântul  Stelian s-a bucurat întotdeauna de sprijinul voluntarilor din România şi din străinătate. Toate aceste persoane, indiferent de vârstă sau de profesie au oferit o lecţie de umanitate şi de întrajutorare, ne-au arătat că este posibilă oprirea din ritmul egocentric şi zbuciumat al vieţii pentru a întinde o mână de ajutor celor de alături aflaţi în nevoie, voluntari care au dat consistenţă motto-ului nostru a „Daruind vei dobandi”. Cu entuziasm şi creativitate, mulţi s-au implicat în programele de stinate copiilor dezavanatajati, fie copii din familii sărace în risc de abandon şcolar, fie copii ai străzii, fie copiii abandonaţi integraţi în centrul de tip familial de la Greacă. Aceştia au fost mai ales persoane tinere, liceeni,  studenţi sau proaspăt absolvenţi care ne-au oferit cu bucurie suportul în asistenţă de tip educaţional, fie în pregătirea lecţiilor, fie în desfăşurarea unor activităţi de educaţie non- formală. Peste 200 de voluntari ne sprijină din anul 2010, printre aceştia fiind de menţionat studenţi de la Facultatea de Sociologie şi Asistentă Socială, liceeni din colegiile Miguel de Cervantes, Lazăr, Tudor Vladimirescu, Dimitrie Guşti, voluntari din cadrul companiilor, precum  voluntarii din partea Vodafone care au organizat activităţi educaţionale cu copiii şi au contribuit la renovarea Centrului de zi al Asociaţiei, alţi tineri entuziaşti din diferite domenii care s-au implicat în numeroase activităţi şi evenimente. În ultimii doi ani ne-am bucurat de prezenţa unui voluntar din cadrul programului iniţiat de Fundaţia Vodafone, „Voluntar de profesie”, precum şi de suportul unui voluntar din Brazilia care a pus bazele unui frumos program de atragere de voluntari din licee şi şcoli, „Youth volunteers”. (Otilia Geavlete, Director centru de zi Asociaţia Sfântul Stelian)

Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).



Îi mulţumesc Andreei Georgescu pentru recomandare şi Otiliei Geavlete, Director centru de zi Asociaţia Sfântul Stelian, pentru informaţii.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP