24052024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR ACCEPTăm 2% de la tine

ACCEPTăm 2% de la tine

Pin It

logoacceptSub sloganul ACCEPTăm 2% de la tine! Asociaţia ACCEPT a 20-a organizaţie înscrisă în campania PR România – 2% pentru cauza ta! Fără a încerca să trasez nişte concluzii (mai avem încă 10 organizaţii pe lista de aşteptare!), sunt foarte mândră de faptul că în aceasta campanie am prezentat campaniile unor organizaţii cu diverse domenii de interes, de la drepturile copiilor, sănătate, educaţie, ecologie, cultură, iar prin recomandarea de astăzi, drepturile persoanelor LGBT. Este minunat să vă putem povesti despre această organizaţie, din punctul meu de vedere singura din domeniu, care promovează drepturi egale indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen.Asociaţia ACCEPT este singura organizaţie de drepturile omului din România care apără şi promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans). Încă de la înfiinţare, acum aproape 16 ani, în 1996, şi-au dedicat toate eforturile asupra promovării unor drepturi de altfel fireşti, însă pe care zeci sau poate chiar sute de mii de români încă nu le au, fie că vorbim de dreptul la moştenire, la pensie de urmaş sau chiar la banala vizită în spital atunci când doar familiei îi este permis acest lucru. În continuare sunt dedicaţi aceleiaşi misiuni şi îşi imaginează o societate în care orientarea sexuală şi identitatea de gen sunt considerate simple caracteristici ale fiinţei umane. Fondurile sunt alocate în principal pentru organizarea de evenimente culturale mai vizibile care să atragă atenţia societăţii româneşti asupra unor oameni care de cele mai multe ori trăiesc în invizibilitate. De aceea, şi-au propus ca prin evenimente culturale precum Luna Istoriei LGBT sau deja cunoscutul GayFest să scoată la lumină contribuţia pe care persoanele gay o au la dezvoltarea culturii româneşti şi să le arate românilor că diversitatea e o chestiune firească, normală şi sănătoasa pentru o societate care îşi tratează cu acelaşi respect indivizii, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen. 

Din păcate anul trecut suma colectată prin intermediul mecanismului 2% a fost foarte mică, de ordinul sutelor de lei. În contextul în care societatea românească este încă homofobă, cauza noastră nu este una populară. De aceea pentru  noi este foarte important orice sprijin pe care îl primim, căci dincolo de valoarea sa materială acesta are şi o mare valoare simbolică. În plus, cei care se tem de posibile efecte negative din partea unor angajatori care au alte valori decât respectul pentru celălalt, trebuie să ştie că doar Administraţia Financiară află care este destinaţia banilor redirectionaţi de către contribuabili. Banii fiind atât de puţini ei au fost investiţi în activităţi punctuale de educare şi informare. Sperăm că anul acesta şi cu ajutorul vostru, dar şi al unui plan mai bine pus la punct, să reuşim să strângem o suma mai mare de bani care să ne ajute la punerea în scenă a unor piese de teatru sau închirierea unor spaţii pentru proiecţii de filme. Ne putem mândri că avem o echipa bine închegată de circa 30 de voluntari care ne ajută ori de câte ori avem nevoie. Pe lângă angajaţii organizaţiei, voluntarii sunt oamenii pe care ne putem baza. Pe aceasta cale dorim să le mulţumim încă o dată pentru sprijinul lor atât de valoros şi pentru faptul că în ciuda vremurilor mai puţin "bănoase" pe care le trăim, ei găsesc totuşi timpul să ofere o mână de ajutor şi să se implice cu dedicare şi entuziasm în ceea ce fac. (Irina Niţă, Director executiv Asociaţia ACCEPT)

Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).Îi mulţumesc Irinei Niţă, director executiv Asociaţia ACCEPT şi lui Dorian Ilie pentru propunere.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP