25022024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Salvaţi Copiii

2% pentru Salvaţi Copiii

Pin It
salvaticopiii_2Mă gândesc de ceva vreme la campania asta tocmai pentru că sunt convinsă că este nevoie de ea. Mi se pare nedrept faptul că mulţi oameni nu au idee cât bine pot face cu banii pe care oricum îi direcţionează către stat. Sunt atât de multe proiecte frumoase, atât de multe organizaţii, încât e mare păcat să nu le oferim sprijinul nostru. Gratuit pentru noi, mult sprijin pentru ei. Şi mai mult bine pentru lumea întreagă. Cu permisiunea voastră, o să fac prima recomandare în cadrul acestei campanii.

Am fost voluntar Salvaţi Copiii timp de 5 ani şi am învăţat acolo aproape tot ce ştiu astăzi despre mediul ONG. Sunt nişte oameni minunaţi care au grijă ca orice copilărie să fie una mai simplă, să le fie respectate drepturile pentru ca aceşti oameni, astăzi copii, să fie adulţii care vor face mâine o Românie mai bună. Dacă 2% pare puţin, anul trecut Salvaţi Copiii a reuşit să strângă, prin generozitatea contribuabililor, suma de 667.000 lei, bani care sunt utilizaţi pentru a dota cu echipamente performante maternitatea din Adjud (jud. Vrancea), maternitatea Cantacuzino (Bucureşti) şi a oferi programe de educaţie parentală pentru 820 de părinţi.

Anul acesta, campania 2% derulată de Salvaţi Copiii vizează reducerea mortalităţii infantile, prin redirecţionarea fondurilor către maternităţi şi suport parental. Moralitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: suntem ţara cu cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană.  2% pentru Salvaţi Copiii înseamnă 100% viaţa pentru copiii. În România, mor de două ori mai mulţi copii în primele luni de viaţă, faţă de media Uniunii Europene. În fiecare an, în ţara noastră mor peste 2.000 de copii cu vârsta până într-un an. Rata naşterilor premature, un factor de risc major al mortalităţii infantile, se ridică în România la 9%, dublu faţă de alte state europene. Anual, se înregistrează peste 20.000 de copii născuţi prematur şi nou-născuţi cu greutate mică la naştere. Prematuritatea şi complicaţiile sale sunt responsabile de mai mult de jumătate din decesele neonatale. O treime din aceste decese pot fi uşor prevenite prin dotarea maternităţilor şi dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii.

Salvaţi Copiii desfăşoară campania „Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţa pentru copii”, campanie de informare şi sensibilizare asupra mecanismelor simple pe care fiecare dintre noi le are la îndemâna pentru a-i ajuta să trăiască pe nou-născuţi. Puteţi susţine programul de reducere a mortalităţii infantile, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin Organizaţia Salvaţi Copiii.

Despre cum puteţi dona 2% pentru Salvaţi Copiii găsiţi pe site-ul Salvaţi Copiii. De asemenea, voluntarii organizaţiei sunt pregătiţi să vă ofere toate informaţiile necesare. Pentru organizaţie, voluntarii joacă un rol foarte important. Astfel, prin intermediul Centrului de Voluntari, Salvaţi Copiii promovează participarea şi voluntariatul în rândul comunităţii şi oferă oportunităţi de implicare activă şi eficientă în a promova drepturile copilului şi protecţia copilului.  În 2011, 1.437 voluntari au fost recrutaţi la nivel naţional, iar 1.149 dintre aceştia au participat la sesiuni de pregătire specifice programelor în care sunt implicaţi. Peste 1.827 voluntari au fost activi în proiectele şi evenimentele Salvaţi Copiii (556 Secretariatul General, 901 filiale, 370 Safer Internet) interacţionând cu peste 76.047 de copii, părinţi, profesori, petrecând peste 165.460 de ore de voluntariat. Platforma www.evoluntar.ro a devenit punct de referinţă în promovarea voluntariatului la nivel naţional, fiind promovată de cele 43 de organizaţii membre ale Federaţiei VOLUM. 

Dacă alegeţi Salvaţi Copiii pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, este opţiunea fiecăruia. Dar să redirecţionăm 2% pentru o organizaţie non-guvernamentală este datoria fiecăruia dintre noi.

Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).  Aşteptăm propunerile voastre la adresa simona.barbu@pr-romania.ro şi veţi citi pe PR Romania poveştile ONG-urilor care au nevoie de noi.


Mulţumesc Alexandrei Băcescu-Davis, coordonator programe Salvaţi Copiii, pentru informaţiile oferite.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP