19042024

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari Apple respinge din nou raportarea de CSR

Apple respinge din nou raportarea de CSR

Pin It
applePentru al doilea an consecutiv, Apple a făcut apel la acţionari să respingă o decizie care îndeamnă gigantul american să elaboreze un raport anual de sustenabilitate. Acţionarii sunt de asemenea descurajaţi de Apple să accepte o a două decizie prin care se solicită înfiinţarea unui "consiliu privind sustenabilitatea" în cadrul firmei.

Deciziile au fost depuse de grupul Californian As You Sow, compania de investiţii Calvert fiind de asemenea implicată. Anul trecut, doar 8 procente din acţionari au votat în favoarea unei raportări sustenabile.

Decizia prevede: "Printre colegii din industria noastră, Dell, IBM şi Hewlett-Packard şi-au luat roluri de iniţiatori în aceste domenii prin publicarea unor rapoarte de sustenabilitate cuprinzătoare care abordează impactul companiei lor cu privire la probleme cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, substanţelor toxice şi condiţiile de muncă în cadrul lanţului de aprovizionare.

"Cu toate acestea, Apple, rămâne în urma colegilor săi din industria globală în ceea ce priveşte raportarea în domeniul CSR. Apple nu şi-a făcut publice angajamentele privind reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră."

Atât HP, cât şi Dell emit în fiecare an rapoarte privind sustenabilitatea şi şi-au asumat angajamente privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Apple rămâne astfel una dintre marile companii americane care nu emit rapoarte de CSR. Încă de acum un an, în jur de 80 din cele 100 de mari firme din SUA au publicat rapoarte sociale şi de mediu.


Sursa: Ethical performance. Traducere öi adaptare Talida Magheti, Casa de Traduceri
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP