20052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa “APELE TAC” si Strada Film, in competiţie la BERLINALE

“APELE TAC” si Strada Film, in competiţie la BERLINALE

Pin It
Scurt-metrajul “APELE TAC” (cu titlu internaţional: Silent River), regizat de Anca Miruna Lăzărescu, a fost selecţionat în competiţia de scurt-metraje a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul este o co-producţie Filmallee, din Germania şi Strada Film şi îi are în rolurile principale pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu şi Patricia Moga.
Filmările au fost realizate cu sprijinul Poliţiei de Frontieră şi al Primăriei din localitatea Eselniţta, din zona Orşova. Au fost necesare recrearea epocii comuniste (cu ajutorul scenografului Dragoş Epure pentru filmarea din România) şi reconstituirea unei rugi (sau „nedee” – Sărbătoarea Sfîntului Protector), în cadrul căreia localnicii poartă haine tradiţionale din partea locului.

Producţia a fost realizată şi pe clisura Dunării, presupunând şi filmări din apă, atât în România, cât şi în lacul bavarez Worthsee, din Germania, imaginea fiind semnată de Christian Stangassinger.

În România anului 1986, Gregor şi Vali vor să fugă din ţară, trecând Dunărea înot, spre partea sârba. Pentru a fi sigur de reuşita fugii, Gregor are o singură condiţie: Vali trebuie să îşi lase soţia în urmă. 

Imaginea pentru întreaga producţie este semnată de Christian Stangassinger.

Anca Miruna Lăzărescu s-a născut în 1979 la Timişoara şi în prezent trăieşte şi lucrează în Germania,  unde îşi pregăteşte debutul în lungmetraj.

La premiera de la Berlin vor fi prezenţi regizorul Anca Miruna Lăzărescu, actorul Toma Cuzin şi scenograful Dragoş Epure. Din partea Strada Film, va fi prezent la eveniment producătorul executiv Florentina Onea, alături de producătorii germani,  David Lindner şi Daniel Schmidt.

Strada Film este prezentă a doua oară în competiţie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, cu “APELE TAC”, dupa ce în anul 2008 a câştigat trofeul Ursul de Aur cu scurt-metrajul „O ZI BUNĂ DE PLAJĂ”, în regia lui Bogdan Mustaţă.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP