09052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Global Alliance aprobă Acordul de la Stockholm în cadrul World PR Forum

Global Alliance aprobă Acordul de la Stockholm în cadrul World PR Forum

Pin It
The Global Alliance for Public Relations and Communication Management, organizaţia umbrelă care reuneşte asociaţiile profesionale de relaţii publice din întreaga lume, a anunţat de curând că delegaţii la 2010 World Public Relations Forum (WPRF 2010) au aprobat Acordul de la Stockholm, un manifest al relaţiilor publice în societatea globală de astăzi. 

“Acordul de la Stockholm nu este doar o piatră de temelie în ceea ce priveşte dezvoltarea profesiei de relaţii publice la nivel global, dar şi un apel către organizaţiile de pretutindeni să folosească relaţiile publice pentru a-şi îmbunătăţi parteneriatele şi reputaţia şi pentru a obţine success pe termen lung”, a declarat John Paluszek, Preşedinte Global Alliance.

Delegaţii la Forum au interacţionat cu o multitudine de speakeri vizionari. Punctul culminant a fost discursul Dr. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial (World Economic Forum).

“Relaţiile publice au devenit şi mai cruciale în noul context, având sarcina de a veghea ca problemele globale şi nu numai să fie rezolvate în funcţie de interesul comun al tuturor stakeholderilor“, a declarat Dr. Schwab.

Printre oaspeţii care au luat cuvântul în cadrul Forumului s-au numărat: Carl Bildt, Ministrul de Externe al Suediei; Mervyn King, Preşedintele Global Reporting Initiative; Bjorn Edlund, fostul vicepreşedinte pentru comunicaţii al Royal Dutch Shell; Brian Solis, expert în social media, şi Peje Emilsson, preşedinte executiv al Kreab Gavin Anderson.

Asociaţia Română de Relaţii Publice, membră a Global Alliance, a contribuit la realizarea Acordului de la Stockholm, participând la sesiunile de lucru din februarie si martie 2010.

WPRF 2010 în imagini
Unele dintre cele mai importante momente de la World Public Relations Forum sunt disponibile pe Flicker, iar înregistrări ale evenimentelor vor fi disponibile la www.wprf2010.se.

Global Alliance alege noul board pentru 2010 - 2011
Cu ocazia WPRF 2010, Global Alliance a organizat şi întâlnirea anuală la Stockholm. Iată lista membrilor boardului: John Paluszek (USA) - Preşedinte, Daniel Tisch (Canada) - Preşedinte ales, Amanda Succi (Italy) - Secretar,  William Murray (USA) - Trezorier, Catherine Arrow (NZ), Dorothee Hutter (Germany), şi Anne Gregory (UK) – delegaţi la nivel internaţional, Shameem Jalil (Malaysia), Elina Melgin (Finalnd) şi Ronel Rensburg (South Africa) – delegaţi la nivel regional, Annette Martell (IABC) – delegate afiliat Ass’n.


The Global Alliance for Public Relations and Communication Management (www.globalalliancepr.org) este organizaţia umbrelă a tuturor asociaţiilor importante de relaţii publice şi management al comunicării de la nivel internaţional, reprezentând 160 000 practicieni şi profesori din întreaga lume. Misiunea Global Alliance este de a unifica profesia de relaţii publice, de a ridica standardele profesionale în întreaga lume, de a împărtăşi din experienţă în beneficiul membrilor săi şi de a fi purtătorul de cuvânt al relaţiilor publice la nivel internaţional în beneficiul interesului public. 

The World Public Relations Forum (www.wprf2010.se) a reunit practicieni în relaţii publice şi profesori din întreaga lume la Stockholm, în Suedia, în intervalul 14-15 iunie 2010.

Asociaţia Română de Relaţii Publice (www.arrp.ro), afiliată la Global Alliance for Public Relations and Communication Management, este o organizaţie non-profit care funcţionează din iunie 1995. Misiunea ARRP este să contribuie la dezvoltarea şi consolidarea activităţii de Relaţii Publice în România.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP