09052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Fundatia Dinu Patriciu isi prezinta noua identitate vizuala

Fundatia Dinu Patriciu isi prezinta noua identitate vizuala

Pin It

logo_fdpIncepand cu luna iunie, Fundatia Dinu Patriciu incepe un proces de rebranding, menit sa sustina pozitia actuala a organizatiei, ca exponent al societatii civile ce sprijina sistemul educational din Romania. Procesul de rebranding are loc exclusiv la nivelul identitatii vizuale a organizatiei si implica utilizarea unui nou logo care inglobeaza elementele domeniilor de studiu, ilustrand ideea de univers al educatiei ce sta la baza formarii unor indivizi creativi si responsabili.


"Fundatia sustine educatia in toate formele sale, iar prin programele noastre ne concentram asupra tinerilor romani valorosi, de la elevi pana la masteranzi si doctoranzi, pe care ii sustinem in procesul de formare academica la cel mai inalt nivel. Educatia este unul dintre pilonii oricarei societati dezvoltate si democratice. Simbolul vizual ales pentru a reprezenta organizatia noastra reprezinta o metafora a universului educatiei, a desavarsirii noastre prin educatie. Ramuri ale educatiei precum literatura, matematica, chimia, geografia, astronomia, muzica, artele plastice - sunt sugerate fiecare de cate un simbol reprezentativ, toate insemnand un univers valoros pentru formarea si dezvoltarea noastra", spune Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu.

Fundatia Dinu Patriciu a fost lansata in anul 2007, iar in prezent este una dintre cele mai importante organizatii neguvernamentale ce sprijina sistemul educational romanesc. Prin programele ample dezvoltate de-a lungul timpului, Fundatia investeste anual peste 7 milioane USD pentru sustinerea a peste 5.700 de tineri valorosi si pentru identificarea si promovarea profesorilor, cercetatorilor, proiectelor sau institutiilor care, la randul lor, contribuie la imbunatatirea educatiei in tara noastra.

"Faptul ca am optat pentru o noua identitate vizuala marcheaza o maturitate atinsa de organizatia noastra, maturitate tradusa prin programe recunoscute la nivel national si international, prin proiecte transformationale care implica personalitati ale lumii academice si specialisti din diverse domenii in procesul de reconstructie a sistemului educational in Romania. Statutul acestei organizatii astazi este rezultatul unei strategii pe termen lung cu obiective foarte clar definite", a adaugat Tincuta Baltag.

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, a carei activitate este dedicata sustinerii sistemului educational din Romania. Investitiile anuale in valoare de 7 milioane USD servesc unor obiective specifice de reducere a numarului tinerilor in risc de abandon scolar, cresterea calitatii actului de invatamant, combaterea exodului de creiere prin valorificarea in tara a potentialului tinerilor romani, redresarea statutului profesorilor in societate, incurajarea si sustinerea initiativelor ce pot duce la cresterea competitivitatii sistemului educational. Printre programele Fundatiei Dinu Patriciu se numara “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita!”, “Gala Premiilor in Educatie”, “Professoria” si “joburilaorizont.ro”. Mai multe detalii despre Fundatia Dinu Patriciu sunt disponibile pe www.fundatiadinupatriciu.ro.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP