02052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Deloitte: Programul EU Gateway continuă în 2010 cu o nouă abordare privind tehnologiile verzi

Deloitte: Programul EU Gateway continuă în 2010 cu o nouă abordare privind tehnologiile verzi

Pin It
Programul EU Gateway, lansat în iulie 2008, continuă cu sesiuni de aplicări pentru companii specializate în tehnologii în sistemul medical şi de sănătate (Japonia, deadline - 15 ianuarie), tehnologii de construcţii şi tehnologii energetice şi de mediu (Coreea de Sud, deadline - 29 ianuarie). Un element de noutate este o nouă abordare a tehnologiilor verzi.

Programul EU Gateway este o iniţiativă a Uniunii Europene, fiind implementat în exclusivitate de firmele Deloitte active în Uniunea Europeană, Japonia şi Coreea de Sud, şi având ca scop facilitarea accesului companiilor europene pe aceste pieţe asiatice, în sectoare dificil de penetrat (în special cele tehnologice, reglementate foarte strict). Programul acoperă şase sectoare economice – tehnologii energetice şi de mediu, tehnologia informaţiei şi comunicării, tehnologii în sistemul medical şi de sănătate, tehnologii de construcţii, design vestimentar, precum şi design interior. Programul a fost structurat pe şase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a şase ani, până în 2014.

Până acum, programul a înregistrat un total de 195 de aplicări în grupul ţărilor din care face parte şi România (alături de Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia). Per ansamblu, România a depus 61 aplicări (31% din total), cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate pe sectoarele de design vestimentar şi tehnologii energetice şi de mediu.

„Un element de noutate pentru misiunile din acest an este concentrarea pe construcţiile şi tehnologiile verzi. Prin urmare, misiunile economice din sectoarele technologii de construcţii şi tehnologii energetice şi de mediu au loc în acelaşi timp atât în Japonia (februarie 2010), cât şi în Coreea de Sud (iunie 2010), acest lucru oferind oportunităţi de colaborare extinse companiilor participante europene, pe de o parte şi celor japoneze/sud-coreene pe de altă parte”, spune Raluca Clapon, Business Analyst în cadrul Deloitte Management Consulting şi responsabilă de acest proiect la noi în ţară.


Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în Uniunea Europeană şi o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100%, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Japonia şi / sau Coreea de Sud. Candidaţii trebuie de asemenea să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de business solidă pentru penetrarea celor două pieţe asiatice.

„Programul este conceput ca fiind unul de învăţare, fiecare din cele şase cicluri reluând practic sesiuni de aplicare pentru toate cele şase domenii vizate. Astfel, firmele participante la etapele anterioare sunt invitate să aplice din nou. Ele pot participa la maximum trei misiuni economice în fiecare dintre ţările în care acestea sunt organizate, oferindu-li-se astfel o pregătire vastă şi posibilitatea consolidării oportunităţilor de afaceri identificate cu ocazia participărilor anterioare”, a adăugat Raluca Clapon.


Procesul de aplicare constă în doi paşi. Pentru început, companiile interesate trebuie să completeze un formular pentru a-şi exprima intenţia de participare la proiect, urmând ca, pe baza acestuia, analiştii Deloitte să determine eligibilitatea companiei. Dacă firmele corespund cerinţelor, parcurg al doilea pas, completând un formular de aplicare. Întregul proces se desfăşoară online pe site-ul programului www.eu-gateway.eu şi nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistenţă din partea Deloitte de-a lungul întregului proces de aplicare, precum şi pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptării în acest program.

Mai multe informaţii legate de programul EU Gateway pot fi găsite pe site-ul www.eu-gateway.eu sau la adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Operatori ai programului din fiecare ţară membră sunt disponibili pentru a oferi informaţii suplimentare despre programul şi despre evenimentele ce vor fi organizate.


Despre Deloitte in Romania
In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L. si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii in urmatoarele domenii: audit, servicii fiscale, consultanta, consultanta financiara si servicii de evaluare a riscului, avand o echipa de aproape 400 de profesionisti romani si expatriati.

Despre Deloitte Central Europe
Deloitte Central Europe este o organizatie regionala de entitati grupate sub denumirea Deloitte Central Europe Holdings Limited, firma membra a Deloitte Touche Tohmatsu in Europa Centrala. Serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Central Europe Holdings Limited , sucursalele si firmele afiliate, care sunt persoane juridice separate si independente. Sucursalele si firmele afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited sunt printre cele mai importante firme de servicii profesionale din regiune si ofera servicii printr-o echipa de peste 3.800 de angajati, in mai mult de 30 de birouri din 17 tari.

Despre Deloitte
"Deloitte" este brand-ul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii clientilor in urmatoarele domenii - audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu (“DTT”), o uniune de firme (Swiss Verein). Fiecare firma membra ofera servicii intr-o anumita zona geografica si este supusa legislatiei si reglementarilor profesionale din tara/tarile respective. DTT contribuie la coordonarea activitatilor firmelor membre insa serviciile nu sunt furnizate de catre DTT. DTT si firmele membre sunt persoane juridice separate si independente, prin urmare acestea nu au nicio obligatie fata de celelalte firme membre. DTT si firmele membre nu isi asuma responsabilitatea fata de actele sau omisiunile celorlaltor firme membre. Fiecare firma membra DTT este structurata in mod diferit conform legislatiei nationale, reglementarilor, practicilor cotidiene si altor factori, si poate furniza servicii in zonele de activitate prin intermediul sucursalelor, filialelor si/sau altor entitati.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP