02052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Petrom isi premiaza Olimpicii in ajunul sarbatorilor de iarna

Petrom isi premiaza Olimpicii in ajunul sarbatorilor de iarna

Astazi a avut loc cea de-a 24-a Gala de premiere a programului „Olimpicii Petrom” initiat de FSLI Petrom (Federaţia Sindicatelor Libere Independente) si sustinut de Petrom. Mariana Gheorghe, CEO Petrom si Liviu Luca, Presedinte FSLI Petrom au premiat performanta a 105 olimpici cu rezultate exceptionale la concursuri nationale si internationale din diverse domenii: sport, arta, stiinta si tehnologie, literatura etc. Pe langa cei 105 premianti ai acestei editii, au fost acordate si alte distinctii speciale pentru performante deosebite.

Eduard Catoiu a primit „Trofeul High Performance” pentru performantele sale din domeniul sportiv si profesional. La numai 24 de ani, Eduard este triplu campion mondial la karate si, de anul acesta, avocat in cadrul Baroului Bucuresti. Vlad Rusu in varsta de 26 de ani a fost distins cu premiul „Golden Career” pentru rezultatele profesionale exceptionale. La 20 de ani a fost numit Director Tehnic al Academiei Cisco, la 22 de ani a devenit Director Adjunct al Departamentului IT si la 24 de ani si-a deschis propria firma IT. Vlad este primul olimpic care, incepand cu anul acesta, s-a transformat din beneficiar in sponsor al programului „Olimpicii Petrom”. Crina Radu a fost desemnata „Personalitatea anului 2009” dupa ce anul acesta a castigat locul al II-lea la faza internationala a olimpiadei de limba romana si a obtinut alte premii la olimpiadele nationale de biologie si limba romana.

Pe langa Olimpicii premiati in cadrul acestei editii, alti doi membri ai programului, studenti acum in Statele Unite, au avut rezultate remarcabile. Stefan Vutescu a castigat Campionatul National Universitar SUA la atletism si a facut o descoperire stiintifica in genetica, iar Casiana Ionita a fost recunoscuta ca ”Cel mai bun asistent” al Facultatii de Literatura Comparata din cadrul Columbia University SUA.

”Anul 2009 a reprezentat pentru Programul ”Olimpicii Petrom” un moment de a fi mai uniti si mai responsabili. Acestea vor reprezenta si in 2010 doua tinte importante pentru echipa olimpicilor din Petrom” a declarat Diana Nitescu, project manager.

Incepand cu anul acesta, programul „Olimpicii Petrom” promoveaza, pe langa performanta profesionala si atitudinea responsabila fata de comunitate prin Programul de Voluntariat. In cadrul acestui program a luat nastere „Caravana Cunoasterii”, un proiect care vine in sprijinul elevilor din orasele mici defavorizate educational. Programul consta intr-o serie de ateliere tematice in diferite domenii (Chimie, Fizica, Geografie, Business, Medicina, Psihologie, Tehnologia materialelor si Arte plastice) in cadrul carora Olimpicii vor impartasi cu elevii din tara cunostintele lor. Olimpicii vor inscrie „Caravana cunoasterii” in cursa pentru finantarea de 5000 de euro in cadrul programului de responsabilitate sociala TaraluiAndrei.ro, lansat de Petrom in luna octombrie a acestui an.

Printre realizarile anului 2009 ale programului „Olimpicii Petrom” amintim recunoasterea programului in publicatia oficiala a Parlamentului European, organizarea primelor 20 de sedinte de coaching de cariera si dezvoltare personala destinate olimpicilor si prima sponsorizare acordata programului de fosti olimpici.

Multi dintre beneficiarii programului studiaza sau profeseaza acum in mari centre universitare ale lumii (Harvard, Columbia University, Rutgers, London School of Economics) sau sunt angajati ai unor companii de renume precum Oracle, HP, Deutsche Bank, Vodafone, Columbia University, Ernst & Young, Baroul Bucuresti, Petrom.

Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.