02052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa GMP PR – singura agenţie din România premiată la European Excellence Awards

GMP PR – singura agenţie din România premiată la European Excellence Awards

Pin It
Cea mai bună lansare PR a anului 2009 din Europa a fost considerată campania Lipton Raspberry, creată de GMP PR pentru Pepsi Lipton International. Premiul a fost acordat în cadrul galei European Excellence Awards, la Viena.

Intitulată "Susţin Zmeura!”, campania de lansare şi-a propus să ridice zmeura la rang de fruct-vedetă al anului 2009. S-a pornit de la ideea că acest fruct este prea puţin apreciat, ba chiar denigrat pe alocuri (vezi trofeul Zmeura de Aur pentru cele mai proaste filme ale anului), iar problema depăşeşte graniţele ţării. Pentru a atrage atenţia asupra beneficiilor zmeurei, agenţia a creat o serie de acţiuni inedite sub patronajul Asociaţiei Producătorilor Independenţi de zmeură, culminând cu o strângere masivă de semnături pentru schimbarea trofeului „Zmeura de Aur” în „Cactusul de Aur”.

Campania a concurat în categoria “Lansare” cu agenţii din Marea Britanie, Austria, Germania şi Grecia.

De asemenea, “Susţin Zmeura” a intrat în top 10 cele mai bune campanii de PR ale anului, fiind nominalizată şi la categoria “Best Campaign of the Year 2009”.

“Faţă de experienţele competiţiilor internaţionale din anii trecuţi, anul acesta am simţit o competiţie dură. Au fost foarte multe campanii adresate direct consumatorilor, campanii de guerilla PR, multe tactici de comunicare online. Am văzut cum, în an de criză, PR-ul la nivel internaţional s-a reinventat şi marile reţele au folosit creativitatea mai mult decât oricând”, declară Ioana Manoiu, Managing Partner GMP PR. “Felicit echipa mea pentru nebunia ideilor şi îi mulţumesc echipei de marketing şi PR a PepsiAmericas şi Pepsi Lipton Internaţional pentru curajul de a le aproba!”, adaugă Ioana Manoiu.

La ediţia de anul acesta a European Excellence Awards au fost înscrise peste 1200 de campanii din toată Europa.

GMP PR este una dintre cele mai importante agenţii de relaţii publice  din  România. Cu o echipă de 21 de specialişti în comunicare, agenţia oferă servicii de consultanţă în PR pentru companii precum Ericsson România, Toyota, Apa Nova, Romtelecom, A&D Pharma, Henkel, Alexandrion, Bayer Schering Pharma, Pepsi, Ursus, Muller, HP  sau Interex. Activitatea agenţiei a fost recunoscută local şi internaţional la competiţii precum Sabre Awards, European Excellence Awards sau Romanian PR Award. Printre distincţiile primite, numărându-se “Newcomer European Agency of the year'' sau ''Romanian PR Agency of the year''.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP