28032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa 2009 - anul programelor CSR in educatie pentru Petrom

2009 - anul programelor CSR in educatie pentru Petrom

Pin It
Petrom desfasoara anul acesta mai multe programe de responsabilitate sociala de sustinere a educatiei din Romania. Pana acum, 6.000 de copii si sute de profesori beneficiaza de investitia companiei in acest domeniu: 180 de copii din mediul rural incep scoala in cladiri noi, dotate cu calculatoare si materiale didactice, 837 au participat la cea mai mare tabara de educatie eco-civica si peste 5000 de elevi au participat la un concurs national de proiecte pentru comunitatile in care traiesc. Anul acesta, Petrom sustine si realizarea primului audit energetic national pentru scolile generale din Romania.

„Educatia reprezinta una dintre principalele directii ale strategiei de responsabilitate sociala Petrom, iar anul acesta, tinand cont de contextul economic, am considerat ca investitia in acest domeniu trebuie sa fie prioritara in proiectele noastre” - Mona  Nicolici, CSR Communication Manager Petrom.

Conditii decente de studiu pentru copiii din mediul rural
Prin programul „Construim pentru Viitor”, in doar 3 luni de lucrari, Petrom a reabilitat complet 4 institutii de invatamant din 4 zone rurale (Valcelele – jud. Arges, Lesmir – jud. Salaj, Predesti – jud. Dolj si Talpa Rotaresti – jud. Teleorman). Astfel, din 15 septembrie, peste 180 de copii vor invata in scoli noi. Lucrarile de reabilitare au constat in termoizolarea cladirilor, instalarea de centrale termice cu un consum redus de energie, construirea grupurilor sanitare in interiorul cladirilor, construirea unui sistem de canalizare si montarea unei mini-statii de epurare necesare pentru protejarea mediului inconjurator. Toate institutiile au fost dotate cu calculatoare si biblioteci si peste 700 de carti, atlase, harti, dar si materiale educative cu ajutorul carora cei mici vor invata ce inseamna respectul fata de mediu.
Investitia Petrom in proiect a fost de peste 600.000 de euro. Pana la sfarsitul anului compania isi propune sa reabiliteze a 5-a institutie de invatamant, tot intr-o zona rurala din judetul Dambovita.

Viitorul depinde de educatia generatiei tinere
Petrom a lansat in 2008 programul „Tabara din Tara lui Andrei”, o tabara pe teme eco-civice adresata copiilor angajatilor. Programul are ca scop educarea tinerei generatii in spiritul respectului fata de mediu si formarea de modele pentru comunitatile in care traiesc. Vara aceasta, alaturi de cei peste 800 de copii au participat si jurnalisti din presa centrala care i-au invatat pe acestia sa scrie stiri si reportaje si sa isi promoveze, astfel, ideile catre cei din jur. 60 de copii din afara companiei au participat de asemenea in acest program.   Astfel, in ultimii 2 ani, peste 1000 de copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani au învăţat în „Tabara din Tara lui Andrei” să preţuiască resursele şi mediul înconjurător.

Un alt program educational lansat de Petrom anul acesta este „Scoala lui Andrei”, cel mai amplu concurs national pe teme eco-civice adresat elevilor si profesorilor din toate cele 11.500 de scoli generale din Romania. In prima etapa a competitiei, aproximativ 6.000 de elevi alaturi de 361 de profesori coordonatori au acumulat cunostinte teoretice despre reciclare, protectia mediului inconjurator, comunicare si leadership. In urma inscrierii pe site-ul www.taraluiandrei.ro (locul de desfasurare al concursului) echipele cele mai votate au intrat in etapa a 2-a: o competitie de proiecte, in care elevii si profesorii au avut sansa sa propuna solutii concrete la problemele comunitatilor lor. In concurs au fost inscrise 189 de proiecte. In urma jurizarii, Petrom a premiat cu 10.000 de euro implementarea proiectului „Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor” propus de Scoala Nr. 11 din Hunedoara. Proiectul vizeaza protejarea Gradinii Castelului Corvinilor si presupune ecologizarea zonei si transformarea acesteia intr-un spatiu verde destinat activitatilor educative pentru copii. Scolile clasate pe primele 3 locuri au primit, de asemenea, sprijin financiar pentru amenajarea curtii scolii sau dotarea cu materiale educationale, elevii au primit biciclete, rechizite si participarea in „Tabara din Tara lui Andrei”, iar profesorii coordonatori au fost premiati cu laptop-uri.  

In acelasi timp, toate cele 11.500 de scoli au fost supuse primului audit energetic national, initiat de Petrom impreuna cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania.  Raportul aferent acestui audit este in curs de elaborare iar concluziile vor fi prezentate in perioada imediat urmatoare.


Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP