24042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Fundatia "Clujul are Suflet" a schimbat viata a peste 400 de tineri

Fundatia "Clujul are Suflet" a schimbat viata a peste 400 de tineri

Pin It
Banca Transilvania, ca parte a comunităţii, a continuat şi continuă să se implice social, indiferent de contexte şi trenduri economice. Obiectivul său, din acest punct de vedere, este să îşi respecte angajamentul de CSR, în mod punctual, transparent şi etic.

Cel mai important proiect BT de implicare socială, Clujul Are Suflet, a ajuns într-o nouă etapă şi strânge acum roadele: conform cifrelor, un număr tot mai mare de tineri se bucură de sprijinul fundaţiei. Monitorizarea permanentă şi evaluarea periodică a activităţilor acesteia este - pentru Banca Transilvania - un mod responsabil de a gestiona tot ceea ce înseamnă “Clujul Are Suflet”.

De implementarea iniţiativelor fundaţiei se ocupă Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF), partenerul Băncii Transilvania în acest program de CSR. Iniţiativa BT se adresează tinerilor care provin din familii cu venituri modeste şi din sistemul social de protecţie.

Cifrele înseamna OAMENI
La Centrul de zi Clujul Are Suflet, peste 400 de adolescenţi au beneficiat, într-un an şi jumătate, de programele şi suportul echipei de specialişti în servicii sociale adresate acestei categorii de vârstă.

Imbunătăţirea situaţiei şcolare: Dintre cei 100 de elevi aflaţi în risc de eşec şcolar ori în pericol să abandoneze şcoala, 74 au promovat anul de studiu 2007-2008 şi/sau 2008-2009. Alţi 6 elevi care abandonaseră şcoala au fost ajutaţi de fundaţia Clujul Are Suflet să-şi reia studiile în septembrie 2008. Pentru prevenirea eşecului, abandonului şcolar,  şcolarizării ori calificării într-o meserie inadecvată intereselor sau aptitudinilor, echipa de la Clujul Are Suflet a faciliatat procesul de adapatare într-o nouă formă de învăţământ pentru 90 tineri.

Orientare profesională, calificare şi angajare: Centrul de zi a însemnat pentru peste 150 de tineri locul în care, datorită consilierii, au descoperit ce profesie li se potriveşte. Pentru a obţine un loc de muncă, 6 tineri au finalizat cursuri de calificare profesională în diverse meserii, iar alţi 35 sunt în curs de calificare. In plus, 6 dintre tinerii susţinuţi de „Clujul Are Suflet” lucrează acum cu forme legale, iar în vacanţele de vară, 50 de tineri au reuşit să îşi găsească un loc de muncă temporar.

Asistenţii sociali care lucrează în cadrul fundaţiei au informat până acum aproape 2.000 de adolescenţi despre existenţa centrului de zi din Cluj, cu ajutorul celor peste 60 de şcoli şi celor 45 de instituţii din domeniul protecţiei copilului, angajatori, furnizori de servicii de formare profesională şi ONG-uri clujene din domeniul asistenţei sociale.

„Clujul Are Suflet” = susţinere, cursuri, prietenie
Serviciile centrului de zi „Clujul Are Suflet” se adresează adolescenţilor aflaţi în dificultate, din punct de vedere relaţional, emoţional, dar şi şcolar şi profesional, toate aceste componente având impact major asupra şanselor de reuşită în viaţă.

Activităţile centrului de zi „Clujul Are Suflet” sunt atât educative (asistenţă psihopedagogică, meditaţii, suport pentru efectuarea temelor şcolare, monitorizarea evoluţiei şcolare, (re)/orientare şcolară), cât şi activităţi de consiliere şi sprijin (asistenţă socială, consiliere psihologică, psihoterapie, consiliere profesională/vocaţională, medierea muncii, consiliere medicală şi educaţie sexuală).  La acestea se adaugă activităţi de socializare (grup de dezvoltare personală, mentorizare, activităţi sportive şi recreative). În jur de 60 de tineri cu probleme de relaţionare cu cei din jur au acum relaţii mai bune cu familia şi prietenii.

Până acum, fundaţia „Clujul Are Suflet” a schimbat viaţa a peste 400 de tineri. Echipa centrului de zi, formată din 13 specialişti, doresc ca, prin tot ceea ce fac, să ducă la îndeplinire misiunea proiectului, aceea de a oferi o viaţă mai bună celor pentru care viitorul este un semn de întrebare.

Banca Transilvania & Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie

Banca Transilvania® se află în topul primelor bănci din România, în funcţie de active. Are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15% din capitalul social, este acţionar semnificativ. BT este o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având peste 500 de unităţi. Conform unui studiu realizat în 2009, Banca Transilvania® se numără printre cele mai cunoscute 5 branduri din România, din categoria bănci-asigurări. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia Pentru Medici.

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie: misiunea sa este sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. De zece ani, FRCCF derulează proiecte în Transilvania şi este una dintre cele mai mari şi stabile organizaţii neguvernamentale româneşti din domeniul protecţiei copilului. În prezent, programele sale de dezvoltare comunitară urbană şi rurală şi cel de prevenire a pericolelor migraţiei şi ale traficului de copii cuprind judeţele Cluj, Bihor şi Satu Mare.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP