29032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Petrom ii invita pe copiii cu varste intre 10 si 13 ani in „Tabara din Tara lui Andrei”

Vara aceasta, Petrom ii asteapta pe copiii cu varste intre 10 si 13 ani in „Tabara din Tara lui Andrei”. Tabara eco-civica se desfasoara la Durau, in judetul Neamt, in perioada 6-11 septembrie si are ca scop formarea si educarea copiilor participanti in spiritul protejarii mediului si a comunitatii in care traiesc. Pentru a castiga unul dintre cele 60 de locuri scoase la concurs de Petrom, copiii trebuie sa se inscrie, impreuna cu parintii lor, in perioada 15 iulie – 15 august pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti, iar numele acestora vor fi afisate pe site pe 20 august.

„Tabara din Tara lui Andrei” este un proiect de responsabilitate sociala lansat de Petrom in 2008 pentru copiii angajatilor companiei. Prin diversitatea activitatilor desfasurate in tabara, Petrom isi propune ca, la finalul perioadei petrecute in „Tara lui Andrei”, toti participantii sa devina cetateni responsabili si modele de urmat pentru comunitatile din care fac parte. Anul trecut, 200 de copii ai angajatilor companiei au petrecut clipe de neuitat in „Tara lui Andrei”, iar anul acesta, in urma raspunsurilor favorabile, Petrom a extins programul pentru alti 700 de participanti.

Pentru prima data, vara aceasta, tabara din „Tara lui Andrei” isi deschide portile pentru 60 de copii din afara companiei. In decursul celor 5 zile petrecute in tabara, acestia vor lua parte la dezbateri si experimente privind pretuirea resurselor naturale, vor invata cum sa scrie stiri si reportaje, vor lua parte la diferite activitati artistice si exercitii in aer liber, vor primi sfaturi pentru supravietuirea in natura, vor invata notiuni de cooperare in echipa si leadership si vor deveni, la final, cetateni de onoare ai „Tarii lui Andrei”.

Dan Buzincu, un elev de 12 ani, cetatean al „Tarii lui Andrei”: „Tabara a fost o experienta noua pentru mine! Am invatat cum sa folosesc busola, sa caut indicii in natura sau cum sa escadelez un munte. Pentru prima oara am olarit un fel de castron si am construit o corabie din materiale reciclabile, invatand astfel ca, uneori, gunoiul poate fi transformat intr-o comoara. Cel mai mult mi-a placut ca ne-a pus mintea la incercare”.

Campania de promovare a concursului pentru „Tabara din Tara lui Andrei” se va desfasura in perioada 15 iulie – 15 august si va cuprinde o campanie de print in revistele pentru copii si parinti National Geographic Kids si SuperKids, spot radio pe Itsy Bitsy si Europa FM, spot TV  pe Minimax si internet – platforma concursului www.taraluiandrei.ro.

Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.