28032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa E.ON România a finalizat programul educaţional "Energie pentru viaţă" in judetul Suceava

E.ON România a finalizat programul educaţional "Energie pentru viaţă" in judetul Suceava

Pin It
Programul este o iniţiativă de responsabilitate socială ce îşi propune conştientizarea de către elevi a riscurilor legate de utilizarea necorespunzătoare a energiei electrice acasă şi la şcoală, precum şi a riscurilor ce pot apărea în vecinătatea instalaţiilor electrice aflate în mediul înconjurător.

„Energie pentru viaţă” a demarat în şcolile din judeţul Suceava la începutul lunii aprilie a.c., în program fiind implicate aproape 90 de şcoli, aproximativ 1.300 de cadre didactice şi peste 25.000 de elevi din gimnaziu şi ciclul primar.

Pe perioada desfăşurării programului, prin intermediul ghidurilor educative realizate de E.ON România, elevii, părinţii, dar şi profesorii au aflat mai multe informaţii despre energia electrică, cum se produce, ce mă-suri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a utiliza în siguranţă energia electrică, în casă sau la şcoală şi, nu în ultimul rând, ce trebuie făcut pentru a proteja mediul înconjurător.

După susţinerea lecţiilor, a demarat concursul cu tema: „Şcoala sigură şi eficientă din punct de vedere energetic”, în cadrul căruia fiecare şcoală a trimis un desen (pentru clasele I-IV) şi un poster (pentru clasele V-VIII), inspirate din această temă. Juriul, format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi ai E.ON, a ales cele mai bune 10 desene şi 10 postere, desemnând astfel cele 20 de şcoli participante la etapa finală a concursului.

În data de 1 iunie, la Şcoala nr. 3 din municipiul Suceava a avut loc ultima etapă a programului educaţional „Energie pentru viaţă”, în cadrul căreia s-au acordat premii pentru finaliştii concursului de cunoştinţe, având ca temă centrală regulile privind utilizarea energiei electrice.

Pentru această etapă, cele 20 de şcoli desemnate au fost reprezentate de câte o echipă formată din cinci copii. Astfel, 100 de copii au susţinut probe interactive ce au urmărit verificarea cunoştinţelor dobândite în urma studierii ghidurilor educative.

Premiile pentru finalişti au constat în: DVD playere, MP 3 playere, Ipod-uri, aparate de fotografiat. Totodată, vor fi premiate şcolile câştigătoare, printre premii fiind calculatoare, table magnetice, imprimante multifuncţionale.

„Apreciez implicarea copiilor şi strădania  lor de a învăţa lucruri noi despre energia electrică. De asemenea,  mulţumesc partenerului nostru, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi cadrelor didactice pentru implicare, efort şi modul în care au susţinut programul nostru”. Sper ca acest proiect să contribuie în mod esenţial la cunoaşterea regulilor de utilizare a energiei  astfel încât copiii, dar şi adulţii, să poată evita accidentele la care se expun dacă utilizează necorespunzător energia electrică. Sunt convins că toţi copiii care s-au implicat în acest proiect vor deveni promotorii utilizării sigure şi eficiente a energiei electrice, atât în familiile lor, cât şi în societate”a declarat Marc-Daniel Buck, Director General Adjunct al E.ON România.

Programul educaţional „Energie pentru viaţă” a debutat anul trecut în şcolile din judeţul Iaşi şi urmează să fie derulat până în 2010 în toate judeţele din Moldova, astfel încât copiii să înveţe despre utilizarea eficientă a energiei electrice în condiţii de siguranţă. Proiectul este realizat de E.ON România şi beneficiază de un buget de peste 150.000 de euro.

Câştigătorii concursului la cilul primar au fost: Şcoala „Regina Elisabeta” din Rădăuţi - locul I, Şcoala Filadelfia din Suceava - locul II şi Şcoala nr. 10 din Suceava - locul III. La ciclul gimnazial, locul I a fost ocupat de Şcoala Adâncata, locul II de Şcoala Miron Costin din Suceava, iar locul trei de Şcoala Filadelfia din Suceava.

Acest program educaţional completează acţiunile de responsabilitate socială derulate de E.ON România. Chiar în judeţul Suceava, în luna martie a acestui an, cu sprijinul financiar şi sub coordonarea E.ON România şi a Fundaţiei „Pentru Societate” a fost inaugurată o şcoală nouă în comuna Brodina.
Investiţia E.ON România şi a Fundaţiei „Pentru Societate” pentru reconstrucţia acestei şcoli se ridică la 460.000 euro.

Grupul E.ON va continua să dezvolte acţiuni de responsabilitate corporatistă în câteva direcţii majore precum promovarea şi derularea unor programe educative pentru copii, sprijinirea de evenimente culturale, acordarea de asistenţă medicală, promovarea sportului pentru copii şi persoane cu dizabilităţi, sprijin pentru persoane defavorizate şi încurajarea acţiunilor de voluntariat.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP