29032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa 360Live.Events: prima soluție românească pentru mari evenimente online și hibrid

Poza 360Revolution

Industria evenimentelor este una dintre cele mai afectate zone economice de pandemia Covid-19 și de măsurile sociale restrictive impuse la nivel internațional. Un studiu  recent arată că efectele pandemiei au provocat, la nivel global, o pierdere de 114 miliarde de dolari industriei organizatoare de evenimente, pe lângă sutele de mii de locuri de muncă pierdute.

”Viitorul, așa cum arată azi, e al evenimentelor hibrid: prezență fizică multiplă, conectată cu ajutorul tehnologiei la participanți și conținut”, declară Valentin Golban, Client Service Director la 360 Revolution, compania care a creat prima platformă autohtonă complexă pentru realizarea evenimentelor hibrid, 360Live.Events, evenimente tot mai cerute în noul context.

Prin crearea acestei soluții, un proces care a început acum câțiva ani și o investiție de aproximativ 50,000-70,000 euro, compania a vrut să răspundă cerințelor tot mai sofisticate ale clienților care presupuneau un management mult mai eficient din perspectiva a două resurse critice: timpul și conținutul. Așa s-a născut ideea, iar pandemia a accelerat finalizarea soluției.

360Live.Events este mai mult decât o platformă: este accesul organizatorului într-un univers tehnologic format din trei planuri distincte. Primul, studioul: acesta este un studio de ”live” performant, cu chroma, camere video 360 robotice pentru broadcast și streaming 4k live. Și, pentru că timpul rămâne cea mai critică resursă, echipele 360 Revolution pot instala mini-studiouri în mai multe locuri, în situația în care vorbitorii evenimentului nu se pot deplasa, dintr-un motiv sau altul.

Al doilea, furnizarea de conținut. ”Aici, lucrurile devin cu adevărat spectaculoase, spune Valentin Golban. Prin interfața platformei, putem furniza ”audienței” conținut propriu-zis (prezentări), materiale de documentare și background ale evenimentului, dar și elemente de realitate augmentată, efecte și scenarii vizuale gândite împreună cu clientul, lăsând impresia participantului că este in-control în fața monitorului”.

Al treilea, tehnologia și echipa. 360Live.Events este o platformă de organizare de evenimente complexe în spatele căreia stau investiții uriașe în tehnologie de ultimă oră care să le susțină și o echipă cu experiență în organizarea de evenimente mari, cu accent pe imagine, conținut și efecte video. ”Am organizat evenimente pe care puțini le credeau posibile acum câteva luni, de la conferințe de vânzări, lansări de produse, forumuri, workshop-uri, târguri și expoziții, chiar și festivaluri și petreceri corporate. De 1 Mai am susținut regia video a celui mai mare party online din Romania, Overnight by Untold. Am lansat un model nou Mercedes direct din showroom; am organizat o conferința cu toți cei 5,000 de angajați ai unei bănci (https://360revolution.ro/hybrid-events ). Sunt convins că acest tip de eveniment va rămâne un model cerut frecvent de clienți multă vreme de acum înainte”, mai spune Valentin Golban.

Despre 360Live.Events
360Live.Events este un produs proprietar 360 Revolution, fără posibilitate de închiriere, cumpărare white-label sau abonament. 360Live.Events este o platformă românească pentru organizarea și suportul logistic al evenimentelor hibrid (online și offline), oferind clienților posibilitatea de a conecta un număr foarte mare de participanți la conținut și speakeri aflați în locații diferite. 360Live.Events este o platformă potrivită pentru orice tip de eveniment, bazându-se pe un studio TV pentru emisie live și streaming, cele mai performante servere pentru furnizarea în timp real de conținut și conectarea unui număr virtual nelimitat de particiapnți și pe o echipă cu experiență în evenimente hibrid, de mare complexitate.

Despre 360 Revolution
360 Revolution este una dintre cele mai mari companii de organizare de evenimente full service din România. 360 Revolution a organizat evenimente memorabile pentru români și România, de la festivaluri de muzică (Eurovision, Cerbul de Aur etc.), concerte și expoziții (Spotlight Festival etc.) până la cele mai spectaculoase evenimente corporate și evenimente de video mapping.
Detalii, pe www.360Revolution.ro