26022024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Rogalski Damaschin gestionează comunicarea pentru Asociația SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali

Rogalski Damaschin gestionează comunicarea pentru Asociația SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali

Pin It

Asociatia SAMASÎncepând cu luna mai, agenția Rogalski Damaschin Public Relations, gestionează comunicarea pentru programul SAMAS - Sănătate pentru Mame și Sugari, singurul program de educație perinatală din țara noastră destinat gravidelor și mamelor, derulat de Asociația SAMAS.

Agenția va asigura pentru organizație consultanță strategică permanentă, managementul relației cu liderii de opinie, dar și dezvoltare de conținut pentru platforme digitale și offline. Colaborarea are în vedere creșterea vizibilității brandului în rândul publicului larg și profesioniștilor din domeniul medical și îmbunătățirea interacțiunii cu mass-media.

„Sperăm că prin colaborarea cu Rogalski Damaschin să dăm o dimensiune nouă comunicării noastre cu publicul larg, profesioniștii din domeniul medical, autoritățile și alți parteneri. Așteptăm cu interes să inițiem o serie de proiecte frumoase, alături de echipă, prin care să aducem mesajele noastre mai aproape de gravidele și mămicile din România, pentru a le oferi bebelușilor lor un început mai bun pentru o viață mai bună”, a declarat Ana Măiță, Vicepreședinte al Asociației SAMAS.

Consiliere și educație pentru mame și gravide

Programul SAMAS vine în sprijinul mamelor și gravidelor prin servicii de consiliere și educație pe perioada primelor 1.000 de zile, de la concepția copilului, până când acesta împlinește 2 ani, având ca obiective pe termen lung creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul de naștere,  îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal. De asemenea, asociația oferă burse de formare pentru cadre medicale, iar în urma cursurilor intensive și perioadei de practică, acestea devin educatori perinatali certificați SAMAS, cu acreditarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMMR).

Peste 40,000 de mame au beneficiat de serviciile de consultanță perinatală

Din anul 2013, de când a fost inițiat proiectul, până la sfârșitul anului 2014, au fost certificați 218 educatori perinatali, iar 44.148 de mame au beneficiat de consultanță perinatală, aproximativ 13% din numărul total al gravidelor din 2013 și 2014. Programul SAMAS este primul proiect social de anvergură națională din România, distins recent  în cadrul Galei Societății Civile, unde a câștigat locul al 3-lea la categoria proiectelor de sănătate.


Despre  Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este o organizație nonprofit, dedicată educatorilor perinatali, formați pentru a putea oferi informații specializate femeilor însărcinate și mamelor în perioada perinatală. Asociația a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării programului  SAMAS, inițiat de către Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie - Filiala Sector 6.

Fundația Crucea Albă este o organizaţie fondată pentru a oferi îngrijire medicală perinatală,     ocupându-se de managementul medical în beneficiul mamei şi al copilului. Fundația Crucea Albă a înfiinţat Centrul de Sănătate Maternă, o instituţie mică şi uşor de gestionat, accesibilă şi sustenabilă, care să ofere servicii complete de sănătate maternă. Militând pentru drepturile mamelor, scopul principal al organizaţiei este să îmbunătăţească serviciile de maternitate din România, conform modelelor validate în state cu nivel de sănătate superior.

Misiunea Fundației Nutricia este aceea de a ajuta mamele sa ia cele mai bune decizii în perioada primelor 1.000 de zile, cele mai importante din viața copiilor lor. Bazându-se pe experienţă şi cercetare, Fundația Nutricia se alătură profesioniştilor medicali, ONG-urilor şi asociaţiilor locale pentru a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a femeilor gravide, a mamelor şi a bebeluşilor din toată ţara.

Crucea Roşie este o organizaţie cu o tradiţie de 137 de ani în România şi cea mai extinsă reţea teritorială, care protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană şi sprijină comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane.

Rogalski Damaschin Public Relations susține că este posibil că prin comunicare întreaga comunitate să evolueze, într-o perioadă în care consumatorii au așteptări din ce în ce mai mari de la branduri, companii şi lideri. Misiunea agenţiei este să creeze un impact social și economic pozitiv, prin idei care inspiră schimbarea în bine. Astfel, agenția promovează în practica şi limbajul curent al PR-ului conceptul de “good advocacy”, care desemnează o comunicare militantă, onestă și creativă, de natură să genereze conținut valoros și rezultate pozitive atât pentru companii, cât şi pentru consumatori. Agenţia se structurează în două arii de specialitate: consumer PR, coordonată de Alina Damaschin, în calitate de Creative Leader, şi corporate PR, divizie coordonată de Eliza Rogalski, în calitate de Strategy Leader.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP