16042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Simona Halep susține cauza copiilor născuți prematur în cadrul campaniei 'Grijă pentru copii', dezvoltată de Dorna alături de Salvați Copiii

Simona Halep susține cauza copiilor născuți prematur în cadrul campaniei 'Grijă pentru copii', dezvoltată de Dorna alături de Salvați Copiii

Pin It

Simona Halep, cea mai mare jucătoare profesionistă de tenis a momentului în România și cea care s-a impus în lumea sportului prin perseverența și răbdarea cu care luptă pentru fiecare meci și fiecare punct, se alătură luptei pentru viață a copiilor născuți prematur, prin campania „Grijă pentru copii”.

Lansată în urmă cu 2 ani de Dorna alături de Asociația Salvați Copiii, campania „Grijă pentru copii” contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România.

„Am ales să susțin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viață normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, spune Simona Halep.

În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi.

Din dorinţa de a ajuta copiii născuţi prematur, din 2013 și până în prezent, Dorna alături de Salvați Copiii, a contribuit la dotarea prin intermediul campaniei „Grijă pentru copii”, a 30 de maternităţi din România cu echipamente de specialitate. Lista completă a maternităţilor dotate în cadrul campaniei „Grijă pentru copii” este disponibilă pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.

„Ne bucură foarte mult susținerea Simonei și sperăm ca exemplul ei să fie urmat de cât mai mulți suporteri ai acestei cauze. Dorna, alături de Salvați Copiii, va continua campania Grijă pentru copii și în 2015, pentru a ajuta cât mai mulți copii să ajungă cu bine acasă!”, a declarat Miruna Smeureanu, Public Affairs and Communication Manager Coca-Cola România & Moldova.

România se află în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, principala ei cauză fiind nașterile premature. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru sprijinirea și educarea tinerelor mame.

„Copiii prematuri au șanse în proporție de 90% să supraviețuiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină și de echipamente performante imediat după naștere. Împreună cu Dorna, ajutăm echipele medicale să îi poată salva. Suntem siguri că implicarea Simonei Halep va amplifica mesajele esențiale pentru mame: controlul sarcinii este esențial și gratuit și este vital pentru ca femeile gravide să se prezinte la medic din primele luni de sarcină. Bine îngrijit, copilul care se naște prematur câștigă lupta cu viața, devine și el un campion. Mulțumim, Simona!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP