16042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Orange dă startul Săptămânii Voluntariatului, ediția 2014

Orange dă startul Săptămânii Voluntariatului, ediția 2014

Pin It

Toamna aceasta, Orange continuă acţiunile din cadrul platformei sale de responsabilitate socială corporativă prin intermediul unei noi ediții a „Săptămânii Voluntariatului”. Proiectul își propune să mobilizeze angajații Orange, și nu numai, în activităţi de voluntariat pentru  comunitate.

Până pe 7 noiembrie, angajații companiei se vor implica în două proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de cărți din Biblioteca Națională a României din Bucureşti și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj în format electronic pentru publicul larg și în format audio pentru persoanele cu dizabilități de vedere, precum și reciclare de telefoane mobile. Publicul larg este invitat să se alăture acestor inițiative și este așteptat, atât la cele două biblioteci pentru digitalizare, cât şi în shop-urile Orange pentru aduce spre reciclare telefoane mobile folosite.

Orange a inițiat un parteneriat cu Biblioteca Națională a României și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj, prin intermediul căruia și-a propus să transpună o parte din cărțile din fondul Bibliotecii în format digital și format audio. Compania se va implica în procesul de digitalizare și accesibilizare a cărților pentru public, atât cu resurse umane, prin implicarea voluntarilor, cât și cu know-how și sprijin tehnologic. Ulterior, cărțile vor fi disponibile abonaților pe site-ul bibliotecilor.

În cadrul activității de reciclare a telefoanelor mobile, voluntarii Orange își propun să recicleze peste  1000 de telefoane mobile, în doar 5 zile. Publicul larg este așteptat să se alăture acestui demers ecologic, în perioada 3-14 noiembrie, venind în orice shop Orange din ţară pentru a recicla telefoane. Pentru fiecare telefon mobil reciclat, Orange va dona 3 euro către programul YouthBank al Asociației pentru Relații Comunitare (ARC). YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora, oferindu-le un cadru în care să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

„Am lansat primul program de voluntariat intern la Orange în urmă cu 12 ani. De atunci, mii de angajați Orange s-au implicat în proiecte comunitare și de la an la an ne-am propus inițiative mai îndrăznețe. Anul acesta, în Săptămâna Voluntariatului, am ales să ne concentrăm pe două proiecte strâns legate de inițiativele de digitalizare ale Orange și sperăm să ni se alature și alți membri ai comunității”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

„Biblioteca Națională a României s-a implicat, în ultimii ani, în programe și proiecte de digitizare care să mărească semnificativ accesul publicului la informare, educație și cultură. Am răspuns cu interes inițiativei companiei Orange de digitalizare a unor documente din colecțiile noastre speciale - cărți poștale vechi și cărți românești bibliofile - în cadrul ediției din acest an a Săptămânii Voluntariatului. Considerăm că acest parteneriat este un prilej de a promova ideea de voluntariat, de implicare și responsabilizare socială pentru cultură și educație”, a spus Claudia Șerbănuță, Manager al Bibliotecii Naționale a României.

„Organizaţia noastră continua colaborarea pe care o are cu Orange. Ne bucură faptul că Orange Romania dorește să investească în tinerii din programul nostru, tineri care peste ani vor deveni lideri ai comunității”, a declarat Raluca Tripa, Coordonator Comunicare YouthBank România.

Prin cele 4 direcţii strategice ale programului său de responsabilitate socială - implicarea în comunitate, incluziunea digitală, protecția mediului și siguranța copiilor in mediul digital - Orange sprijină constant, de mai bine de 12 ani, cauze sociale, cultural-educative sau de mediu. Acțiunile de voluntariat reprezintă una dintre modalităţile prin care compania reuşeşte să creeze impact pozitiv în comunitate, facilitând implicarea angajaţilor în astfel de activităţi şi încurajându-i să susţină proiectele sociale în care cred. Programul Săptămâna Voluntariatului Orange se derulează cu sprijinul ONG-urilor şi instituţiilor partenere.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP