16042024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa McDonald’s și Fundatia pentru Copii Ronald McDonald celebrează 40 de ani de sprijin acordat copiilor și familiilor din întreaga lume

McDonald’s și Fundatia pentru Copii Ronald McDonald celebrează 40 de ani de sprijin acordat copiilor și familiilor din întreaga lume

Pin It

eveniment Fundatie Ronald McDonaldÎn luna octombrie a acestui an, McDonald’s și Fundatia pentru Copii Ronald McDonald (RMHC) celebrează  40 de ani dedicați sănătății copiilor și reînnoiesc apelul pentru donații destinate familiilor aflate în momente dificile din viață. În România acest moment este marcat la Casa Ronald McDonald din incinta Spitalului pentru Copii Grigore Alexandrescu, construită acum 16 ani.

“Noi credem că pentru copii este foarte important să îi aibă alături pe cei dragi. Credem că se fac mai repede bine dacă au alături familiile, cu grija și dragostea lor. Nu în ultimul rând, sistemul medical poate să conteze pe ajutorul Caselor Ronald McDonald atunci când capacitatea de spitalizare sau cazare intraspitalicească nu mai face față”, declară Daniel Boaje, Director General McDonald’s România.

În România, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald  a construit 2 case Ronald McDonald, în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu și în Timișoara, la Spitalul pentru Copii Louis Turcanu.  Acestea au fost de la deschidere ‘case departe de casă’ pentru peste 11,000 de părinți care au stat alături de copiii lor în perioada de spitalizare, fără să aibă nicio cheltuială.

Astfel, evenimentul din 15 octombrie 2014 aniversează în mod egal 40 de ani de la înființarea primei Case Ronald din lume și efortul familiilor de a fi alături de copiii lor pe durata tratamentelor îndelungate.

În semn de susținere pentru Casele Ronald și pentru donațiile în cutiile speciale din restaurantele McDonald’s peste 4000 de angajați și prieteni  ai McDonald’s poartă șosetele în dungi albe și rosii, cunoscute ca simbolul lui Ronald McDonald.

“Ca și purtătorul lor, ne fac să zâmbim și să ne reamintim că un simplu gest, de a pune un bănuț în cutiile din restaurante, ajută efortul familiilor aflate acum în Casele Ronald și a celor care se vor afla de acum înainte”, a adăugat Daniel Boaje.


Despre Fundatia pentru copii Ronald McDonald

Ideea de a crea Fundația pentru copii Ronald McDonald a apărut odată cu lupta unui copil, Kim Hill, cu leucemia. Familia lui Kim, în străduința de a rămâne alături de fiica lor pe perioada tratamentului, a inspirat McDonald’s, medicul care o îngrijea, comunitatea de unde provenea și un jucător de fotbal, tatăl lui Kim, să creeze prima Casa Ronald McDonald. De atunci, sistemul de Case Ronald McDonald s-a dezvoltat permanent. Astăzi, peste 9 milioane de copii și familiile lor primesc anual ajutor în întreaga lume, prin Fundația Pentru Copii Ronald McDonald, care înseamnă 350 Case Ronald McDonald, peste 8,000 de familii ajutate zilnic, 195 Camere de Familie în Spitale care primesc și ele peste 8000 de familii zilnic, 52 de unități mobile Ronald McDonald care fac analize de bază pentru peste 4,000 de copii zilnic. Susținerea este asigurată în principal de McDonald’s, prin donațiile clienților săi, care depășesc 51 de milioane de dolari anual, în întreaga lume.

Alte proiecte ale Fundației Ronald McDonald în România

În afară de Casele Ronald, printre proiectele fundației se numără proiectul «Operation Smile», prin care o echipă  intenațională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii cu malformații faciale, înființarea unei secții de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Județean din Târgu Mureș, construirea unui lift în Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara care să faciliteze accesul copiilor operați la etajele superioare, dotarea Spitalului pentru Copiii Grigore  Alexandrescu cu echipamente medicale performante de imagistică, cel mai important  fiind un computer tomograf performant care ajută la diagnosticarea corectă a peste  3000 de copii anual.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP