19042024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 'Lucrurile bune nu se întâmplă peste noapte'- un mit spulberat!

'Lucrurile bune nu se întâmplă peste noapte'- un mit spulberat!

Pin It

Madalina Turza

Voluntariat pentru voluntariat este rețeta de succes a evenimentului Colab24, care a avut loc în acest weekend. Copywriteri, specialiști social media, PR-iști, designeri, developers și specialiști foto-video, cu toții au lucrat timp de 24 de ore, pro bono, la construirea unei noi imagini a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. Ideea acestui maraton de PR și comunicare a venit, după cum povestește chiar fondatorul ONG-ului eLiberare Design, Ryan Crozier, din piedicile pe care oamenii și le pun singuri, crezând că lucrurile bune nu se pot face de la o zi la alta.

„Am vrut să arătăm cum se poate face ceva consistent peste noapte. Am vrut să dăm oamenilor imboldul de a face lucrurile bune să se miște în direcția potrivită”, declara el la începutul evenimentului.

ONG-ul ales pentru acest „extream makeover” comunicațional reușește, însă, cu brio, să ofere oamenilor motivația spre a face bine. De cinci ani, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, sub conducerea Mădălinei Turza, pune problema copiilor cu dizabilități pe agenda publică, dar mai ales pe cea politică. Nevoia de a-și articula mesajele mai convingător a primit răspuns de la echipele de profesioniști care i-au ajutat, în mod voluntar, pe ong-iști, să ofere cauzei susținute o vizibilitate mai bună, să își creeze strategii eficiente de fundraising sau să ajungă la un număr cât mai mare de parteneri și colaboratori. Rezultatele celor 24 de ore de rebranding, de planuri editoriale și de strategii de PR pot fi, așadar, observate, online și offline, încă de duminică dimineață. Imaginea proaspătă  a organizației, mesajele, spoturile filmate sau noul aspect al site-ului sunt doar începutul unui demers coerent și funcțional către toleranță și normalitate.

„Să depășim zona de prejudecăți și să încercăm să construim o societate mai bună,  pentru noi toți, nu numai pentru copiii cu dizabilități!” este sfatul Mădălinei Turza pentru noi; o lecție de umanitate, dar și o lecție importantă de comunicare.


A relatat Andreea Mititelu, PR Romania.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP