24052024

Back Eşti aici:Home Articole Responsabilitate sociala corporatista 86% dintre angajaţi neacoperiţi de programele de sustenabilitate ale companiilor

86% dintre angajaţi neacoperiţi de programele de sustenabilitate ale companiilor

Pin It

angajatiCompaniile par să se limiteze doar la vorbe în ceea ce priveşte implicarea propriilor angajaţi în iniţiativele de sustenabilitate. Circa 86% dintre respondenţii unui recent studiu realizat de Brighter Planet au declarat că nu au fost implicaţi de către angajatori în problematica sustenabilităţii, chiar dacă acelaşi procent de 86% a declarat că în companiile pentru care lucrează se promovează într-o oarecare măsură concepte de implicare a angajaţilor în programe de sustenabilitate.

Doar 14% dintre angajaţi au spus că au cunoştinţe despre existenţa unei politici de implicare a angajaţilor în problematica sustenabilităţii în companiile pentru care lucrează. Organizaţiile mai mici au preluat conducerea în ceea ce privire implicarea angajaţilor în problematica sustenabilităţii. Raportul a constatat că angajatorii cu peste 100 de oameni sau mai puţin au şanse de aproape două ori mai mari să promoveze sustenabilitatea „foarte frecvent”. În plus, eforturile lor au şanse de două ori mai mari să fie eficace în schimbarea comportamentului angajaţilor.

Angajaţii declară că sunt în general nemulţumiţi de eforturile făcute de proprii angajatori în ceea ce priveşte implicarea în problematica sustenabilităţii.

Peste 60% dintre respondenţi doresc sa înveţe mai mult despre eforturile în domeniul sustenabilităţii depuse de angajatori şi colegi. Alţi 67% sunt nemulţumiţi de poziţia adoptată de angajator în problematica sustenabilităţii şi doresc ca aceasta să se schimbe.

În timp ce marile organizaţii privesc programele de sustenabilitate ca pe un posibil avantaj faţă de concurenţă, dintre angajatorii care îşi fac publice eforturile în domeniul sustenabilităţii, 59% dintre respondenţi au declarat că aceste eforturi au fost depuse în scopul vânzărilor şi marketingului.

Alţi 46% au declarat că firmele pentru care lucrează şi-au împărtăşit în mod public eforturile în domeniul sustenabilităţii ca modalitate de recrutare şi retenţie a angajaţilor.

Raportul poate fi consultat aiciSursa: Environmentalleader.com
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP