16062024

Back Eşti aici:Home Articole Responsabilitate sociala corporatista Educație financiară, în școală, prin programul Junior Achievement România, susținut de Raiffeisen Bank

Educație financiară, în școală, prin programul Junior Achievement România, susținut de Raiffeisen Bank

Pin It

infografic-RZB-2-1 1200x628

Raiffeisen Bank și JA România continuă programul de educație financiară în școli, oferindu-le elevilor o experiență completă de învățare prin: kit-uri educaționale gratuite și conținut de tipul learning by doing, pentru elevii din clasele 0-IV, și metode blended learning, care susțin învățarea în ritm propriu, prin instrumente clasice și resurse digitale, pentru elevii de liceu.

În anul școlar 2017-2018, peste 5.500 de elevi din clasele 0 – IV au înțeles importanța economisirii și, sub îndrumarea a 231 de profesori și consultanți voluntari Raiffeisen Bank, au simulat tranzacții bancare, au analizat și prioritizat opțiuni de cumpărare, au experimentat statutul de antreprenor și au luat decizii privind investițiile financiare.

Un studiu comparativ  arată că participarea constantă în acest program, pe durata claselor primare, îi ajută pe elevi să stabilească mai ușor diferența dintre nevoi și dorințe, să explice noțiunea de profit și care sunt principalele beneficii ale utilizării cardului, ca instrument de plată.  

„Implementarea programului la clasă a avut un impact pozitiv asupra elevilor, deoarece aceștia au înțeles în ce măsură familia, comunitățile și instituțiile publice și private influențează viața economică. În urma desfășurării acestor activități, elevii și-au format o imagine reală a ceea ce înseamnă reușita la școală, dar și în afara ei“ – apreciază Dora Narcisa Avram, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Nr. 11 din Buzău.

În paralel, pentru elevii de liceu s-a desfășurat a opta ediție a programului ABCdar bancar, dezvoltat, anul acesta, și în format digital. Prin intermediul platformei JA Inspire, liceenii au avut acces la module interactive, în format digital, care facilitează învățarea, atât în clasă, cât și în afara ei, utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator). În cadrul platformei, elevii pot accesa conținuturi video și teme de documentare, pot simula economii și dobânzi și pot răspunde la quiz-uri, fie prin alegerea răspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui răspuns scurt.

De asemenea, Raiffeisen Bank și JA România au desfășurat competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, adresată instituțiilor de învățământ, cu scopul de a încuraja includerea educației financiare, ca disciplină opțională în cât mai multe școli. Liceul câștigător, Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, a obținut o finanțare destinată modernizării școlii, în valoare de 1.500 de euro, premiul fiind oferit în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investește în educație. Alte două licee, clasate pe locurile II și III – Colegiul Economic Delta Dunării din Tulcea și Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea – au obținut finanțări de 1.000, respectiv 500 de euro.

Prin intermediul programului ABCdar bancar, peste 5.000 de elevi din 111 licee au parcurs cursul digital, 61% dintre aceștia afirmând că sunt interesați în primul rând să își dezvolte abilitățile de realizare a unui buget și de gestionare a cheltuielilor.

Începând cu 2010, peste 40.000 de elevi au beneficiat de programele de educație financiară dezvoltate de JA România, în parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a făcut cea mai mare investiție în programele de învățământ primar, pe o durată de mai mulți ani, devenind un model de sustenabilitate a investițiilor în educație.


Despre Raiffeisen Bank România
Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 5.600 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank numără peste 400 de unități, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri și 189 de MFM (automate multifunctionale).

Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement (JA) România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 40 de țări din Europa și peste 100 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri.
Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org și pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP