După zece ani de PR

rares petrisor 2Dragă Industrie de PR,

Mă gândesc acum la tine mai mult ca oricând.

În primul rând, pentru că m-ai ajutat să scap de cel mai cumplit blestem pe care și-l pronunță singur omul, în momente de răscruce: cel al propriei neputințe. Am crezut că sunt neputincios, că destinul și șansele mele depind mereu de alții; m-ai luat de mână, m-ai trecut prin foc și pară, m-ai învățat bune și rele, m-ai crescut și, cel mai important, mi-ai arătat locul. Așa cum și-l sfințește omul.

Astăzi, nu mă simt nici mai uzat, nici mai înțelept, nici mai sătul sau pregătit decât acum un deceniu: în fiecare zi o iau de la capăt și asta e ceva ce numai tu m-ai ajutat să pot face. Să pot înțelege că fiecare zi e o șansă. Că viața e un sac uriaș de oportunități, dar la al cărui fund vei ajunge în cele din urmă, dacă nu ești suficient de înțelept să găsești o cale să le sădești la loc.

În zece ani de când suntem împreună*, ne-am înțeles destul de bine. De cele mai multe ori... rău. Dar nu asta trebuie să judecăm azi. Astăzi ne spunem doar bună ziua și tăcem.

Eu tac pentru că nu am când și cum să-ți mulțumesc pentru tot ce m-ai învățat, pentru oamenii frumoși pe care m-ai ajutat să-i întâlnesc, pentru toți oamenii minunați pe care mi i-ai dăruit, cu care lucrez sau am lucrat. Tu taci pentru că mereu ai alte lucruri mai bune de făcut decât să mă îndrumi pe mine, să-mi răspunzi, sau să mă judeci. Dar m-am obișnuit cu asta.

Eu tac pentru că respect felul în care m-ai învățat să prețuiesc liniștea celorlalți, să cresc împins de modestie, să-i ajut mereu pe alții și să mă așez ultimul la coada priorităților. Tu taci pentru că din tăcerea mea și a miilor altora ca mine îți construiești alte tăceri, care vor îndruma mii și mii de alți oameni care aleg să construiască împreună cu tine.

Și, în toată tăcerea asta luminoasă, deslușesc un drum pe care sper să mergem braț la braț. E o onoare, un privilegiu și un noroc să împart destinul ăsta cu tine.

Îți mulțumesc și-ți doresc la mulți ani!

Cu drag,
Rareș Petrișor

*Media Pozitiv, agenție de relații publice fondată în București, România, împlinește anul acesta un deceniu de activitate. Din 2005 încoace, Media Pozitiv a influențat (în bine, sperăm!) destinul profesional a zeci de oameni, a creat zeci de locuri de muncă și a plătit milioane de euro taxe la stat (împotriva curentului). De mai bine de zece ani, agenția noastră a muncit pe brânci, ca toate agențiile, pentru ca într-o zi – în 5 sau 50 de ani de acum înainte – marea majoritate a profesioniștilor din PR să aibă o industrie puternică și o meserie respectată. De peste 10 ani, sute de oameni au spus că facem treabă bună. Asta înseamnă ceva pentru o agenție care s-a născut dintr-un vis, oarbă, mică și neștiutoare. Următorii nouăzeci de ani vor fi și mai frumoși.