United Nations Climate Change Conference, 7-18 decembrie

conf_unÎntre 7 şi 18 decembrie va avea loc la Copenhaga cea de-a 15-a ediţie a United Nations Climate Change Conference. Summit-ul abordează problema din ce în ce mai acută a schimbărilor climatice, discutând despre diverse soluţii, printre care se numără practici şi activităţi de CSR menite să rezolve această problemă ecologică. În cadrul acestei conferinţe vor participa reprezentanţi ai guvernelor, ai comunităţilor de afaceri şi ai societăţii civile din 192 de ţări. Anul acesta sunt aşteptaţi peste 15.000 de participanţi.

Politica de sustenabilitate susţinută de  summit-ul UN Climate Change Conference se bazează pe principiile esenţiale dezvoltate în cadrul platformei United Nations Global Compact, o politică strategică a Naţiunilor Unite care vizează alinierea organizaţiilor din toată lumea la 10 principii fundamentale privind drepturile omului, drepturile angajatului, politicile de mediu şi acţiunile anti-corupţie.

Se doreşte ca în cadrul celei de-a 15-a ediţii a summitului să se poată ajunge la un compromis global cu toate ţările din lume în ceea ce priveşte problema schimbărilor climatice. Temele de discuţie vor cuprinde, printre altele:
-    situaţia combustibililor fosili, o resursă costisitoare care, pe lângă faptul că poluează foarte mult, este şi consumabilă (rezervele de combustibili fosili se reduc treptat de la un la altul);
-    situaţia pădurilor;
-    reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră;
-    adaptarea la schimbările climatice;
-    noi tehnologii care să contribuie la eliminarea problemelor legate de schimbările climatice;

Mai multe detalii la: http://en.cop15.dk/frontpage