Plecarea lui Paul Taaffe de la Hill & Knowlton determină agenţia să schimbe structurile de management

Hill & Knowlton a fost obligată să regândească structurile sale de conducere după demisia CEO-ului global Paul Taaffe. Taaffe a şocat agenţia demisionând după 18 ani în consultanţă. Mişcarea sa trebuie înţeleasă în contextul fuziunii H&K cu compania de public affairs din SUA, Public Strategies (PSI) din noiembrie, în urma căreia persoane din cadrul PSI au ocupat poziţii cheie de conducere într-o structură nouă.

Taaffe era subordonat preşedintelui global Jack Martin, fondator al PSI, şi se presupune că acest aranjament a grăbit ieşirea sa. Martin şi-a asumat acum responsabilităţile lui Taaffe de CEO global.

Un fost manager H&K a declarat că fuziunea s-a transformat într-o "preluare inversă", cu PSI preluând efectiv controlul asupra H&K. Sursa a spus: "Este incredibil felul în care cea mai mare agenţie din lume este dezmembrată ... PSI trage acum sforile, însă nu posedă experienţă internaţională." O altă sursă a declarat că odată ce structura din SUA va fi integrată, persoanele din conducerea H&K din Europa vor ajunge sub presiune. Totuşi Sally Costerton, preşedinte şi CEO EMEA la H&K a insistat că fuziunea a fost "amiabilă şi constructivă".


Sursa PR Week