Concert caritabil la 15 ani de activitate a Fundaţiei AGAPEDIA în România

Grupul cameral “Romanian Trio Piano” şi Gunter Verheughen, fostul vicepreşedinte al Comisiei Europene, vor fi alături de Fundaţia Agapedia România la sărbătorirea a 15 ani de eforturi pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor şi familiilor aflate în dificultate. Evenimentul va avea loc în data de 3 decembrie, începând cu ora 18.00, la sala Auditorium, de la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR).

Evenimentul caritabil din 3 decembrie de la MNAR va fi deschis de către Prinţesa Marina Sturdza, urmată de fostul comisar european Gunter Verheugen, susţinători ai fundaţiei Agapedia. Evenimentul va continua cu un concert susţinut de “Romanian Piano Trio”, reprezentat de Alexandru Tomescu (vioara Stradivarius) , Horia Mihail (pian) şi Răzvan Suma (violoncel). Grupul este cunoscut prin încercarea de aduce muzica de cameră mai aproape de public şi susţinerea unor cauze sociale, dar mai ales prin performanţele celor trei membri care au studiat la cele mai prestigioase academii de muzică din străinătate.

Intrarea este 200 RON, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru deschiderea unui centru socio-medical de care vor beneficia familiile în nevoie. Biletele se pot achiziţiona on-line pe site-ul fundatiei, www.agapedia.ro .


Fundaţia AGAPEDIA România este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată de către fostul fotbalist german Jurgen Klinsmann în anul 1995. De 15 ani, Fundatia Agapedia desfăşoară în România servicii de adopţie naţională, asistenţă maternală, prevenirea instituţionalizării copiilor din familii sărace, precum şi servicii gratuite socio-medicale, de educaţie, consiliere şi planificare familială. În prezent, Agapedia derulează patru mari programe în Germania, România, Bulgaria şi Republica Moldova.