Samusocial din România lansează campania de conştientizare faţă de situaţia adulţilor fără adăpost din Bucureşti

Samusocial din România lansează cu sprijinul Fondului Social European  campania de conştientizare şi sensibilizare a publicului larg asupra situaţiei adulţilor fără adăpost din Bucureşti “I se poate întâmpla oricui”. Campania se va desfăşura timp de o lună în Bucureşti şi în alte câteva oraşe din ţară care se confruntă cu aceeaşi problemă.

Samusocial din România este singura organizaţie neguvernamentală din Bucureşti care oferă adulţilor fără adăpost ajutorul de care  aceştia au nevoie. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, organizaţia le oferă consultaţii medicale direct în stradă, acompaniere către spitale, către secţiile de poliţie pentru dobândirea actelor de identitate, către centrele de adăpostire şi îi ajută în obţinerea actelor de identitate, diplomelor de studii, dosarelor de pensii sau a cărţilor de muncă. Echipele Mobile de Zi, de Noapte şi Psihiatrică străbat străzile Bucureştiului pentru a identifica noi cazuri de adulţi ai străzii şi pentru a-i monitoriza pe cei care sunt deja beneficiari.

Sabina Nicolae, Director Executiv, Samusocial din România: “Numărul mare de adulţi fără adăpost care trăiesc pe străzile din Bucureşti ne-a determinat să iniţiem această campanie, pentru a prezenta concetăţenilor noştri situaţia lor dificilă şi a-i ajuta să conştientizeze faptul că aceste persoane au avut o viaţă cândva dar au ajuns în stradă datorită unor situaţii dificile de viaţă. Societatea trebuie să le vină în ajutor pentru că sunt semenii noştri şi pentru că I se poate întâmpla oricui! Devenind mai empatici la problemele existenţei lor dar şi responsabili, vom putea să îi înţelegem mai bine şi să înţelegem că trebuie să le redăm dreptul de a fi cetăţeni ai Capitalei la fel ca noi ceilalţi.”

În Bucureşti trăiesc aproximativ 5000 de persoane adulte fără adăpost, însă pentru aceştia există doar 330 de locuri de adăpostire.

Campania de sensibilizare va cuprinde o serie de elemente de comunicare precum: spot TV, campanie outdoor şi print, precum şi elemente neconvenţionale implementate în Bucureşti şi iniţiative de PR, toate cu scopul de atrage atenţia asupra situaţiei adulţilor fără adăpost din Capitală.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi: www.samusocial.ro sau pagina de Facebook a ONG-ului.

Cum puteţi ajuta:
Coordonatele bancare de la agenţia BRD-GSG/Carol Bucureşti:
•    ROL: IBAN RO90BRDE441SV27029804410
•    EUR: IBAN RO71BRDE441SV27030184410
•    USD: IBAN RO62BRDE441SV32749484410

Pe lângă sumele în bani se mai pot dona saci de dormit, medicamente, pansamente, haine, încălţăminte şi altele. Pentru a face donaţii în produse, puteţi contacta Samusocial din România pe e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon: 021.327.22.30.


Despre Samusocial din România:
Înfiinţată în ianuarie 2004, sub egida SamusocialInternational, Samusocial din România este singura organizaţie din Bucureşti care oferă servicii complexe de asistenţă socială, medicală, consiliere psihologică pentru persoanele adulte fără adăpost din Capitală. Organizaţia funcţionează ca un dispozitiv de intervenţie de urgenţă care vine în întâmpinarea persoanelor care trăiesc pe stradă şi care au fost reduse la stadiul de simplă supravieţuire.