Cetatenii Tarii lui Andrei au ales primele proiecte castigatoare

34 de proiecte au concurat in luna decembrie pe TaraluiAndrei.ro pentru o finantare de 5000 de euro oferita de Petrom. In fiecare luna, cetatenii Tarii lui Andrei pot propune proiecte pentru comunitatile lor, iar Petrom premiaza lunar unul dintre acestea. Cele 34 de idei inscrise in competitie, in luna decembrie, au venit din toata tara si au constat in propuneri de amenajare sau reabilitare a spatiilor verzi din incinta unitatilor scolare, programe educationale si campanii de constientizare pe teme de mediu, actiuni de plantare sau ecologizare etc. Toate proiectele sunt votate lunar de catre toti utilizatorii site-ului.

Peste 14.400 de persoane au votat in luna decembrie pentru initiativa favorita. Proiectul “Sistem de salubrizare si gestionare a deseurilor” propus de Marian Ilie, Presedintele Asociatiei „Natura zambeste” din comuna Luncavita, judetul Tulcea a iesit castigator cu cel mai mare numar de voturi. Proiectul isi propune implementarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor in rezervatia naturala Valea Fagilor, o zona frecventata de multi turisti sezonieri sau de week-end care lasa in urma tone de deseuri. Proiectul va fi implementat in parteneriat cu Primaria Comunei Luncavita. Pe langa achizitionarea si amplasarea europubelelor si a containelor pentru selectarea deseurilor, proiectul presupune si organizarea periodica de actiuni de ecologizare a zonei si promovarea unei atitudini responsabile fata de mediu in randul comunitatii si a turistilor prin distributia de materiale informative. Proiectul va primi din partea Petrom 5000 de euro pentru implementare.

In „Orasul Petrom”, competitia interna de proiecte, angajatii Petrom s-au intrecut cu propriile initiative, accesibile spre votare doar utilizatorilor din interiorul companiei. “Mediu curat – Mediu sanatos” a fost proiectul cel mai votat si urmareste promovarea unei atitudini responsabile fata de mediu in randul elevilor de la Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai” din Cluj Napoca. Proiectul va fi implementat in perioada februarie – iulie 2010 si prevede informarea elevilor despre problemele actuale de mediu prin sustinerea de lectii interactive, realizarea unei excursii de documentare pe probleme nationale de mediu, la Rosia Montana, actiuni de plantare, implementarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor in liceu si realizarea unei expozitii pe holurile liceului cu lucrari pe teme de mediu realizate de elevi.

TaraluiAndrei.ro este un program de responsabilitate sociala care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc. TaraluiAndrei.ro a devenit in mai putin de 3 luni o tara cu peste 6.000 de cetateni si mai verde cu 10.175 de copaci ce vor fi plantati in primavara de catre Petrom impreuna cu voluntarii din TaraluiAndrei.ro.

Incepand de astazi, alte 26 de proiecte va asteapta votul care le poate transforma in realitate.

Pe langa concursul lunar de proiecte, cetatenii Tarii lui Andrei pot initia actiuni de voluntariat sau se pot inscrie ca voluntari in diferite proiecte de responsabilitate sociala si se pot juca in Casa lui Andrei pentru a invata cum sa economiseasca resursele.

Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care răspundem nevoilor societăţii şi mediului înconjurător.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltării durabile. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi pentru aceasta am ales să tratăm aspectele legate de mediu şi cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business.