Mediafax Foto distribuie în România fotografiile age fotostock

Mediafax Foto, liderul pieţei româneşti de fotografie de presă, a devenit distribuitor în România al colecţiilor de fotografie ale agenţiei age fotostock, disponibile presei, dar şi agenţiilor de PR şi publicitate, editurilor şi altor companii.

În urma acestui parteneriat, Mediafax Foto va distribui două colecţii de imagini: age fotostock, care cuprinde fotografii de tip rights managed (fotografii pentru care există o licenţă specifică pentru anumite întrebuinţări şi care se plătesc la fiecare utilizare), şi pixtal, care conţine fotografii royalty free (fotografii pentru care, în schimbul unei singure plăţi, se obţine o licenţă de utilizare pe timp nelimitat şi pentru întrebuinţări multiple).

„Colaborarea cu age fotostock ne permite să punem la dispoziţia segmentului editorial şi a celui comercial un număr mare de imagini de o calitate foarte bună, provenind de la o agenţie specializată în fotografia de stock şi renumită pentru colecţiile sale”, spune Ovidiu Popa, Unit Manager Mediafax Foto.

Noul parteneriat face ca portofoliul Mediafax Foto de fotografie de stock să se îmbogăţească până la un total de aproximativ 1 milion de imagini, dintre care 600.000 de imagini reprezintă colecţia age fotostock, iar aproximativ 80.000 – colecţia pixtal.

Teresa Alonso, International Sales Manager la age fotostock, declară: “Suntem bucuroşi să includem Mediafax Foto în reţeaua noastră internaţională de distribuţie, această nouă relaţie de business prezentând avantaje importante pentru ambele companii. Credem că brandurile age fotostock vor fi de mare interes pe această piaţă cu un potenţial ridicat”.

În prezent, agenţiile de PR au acces prin intermediul site-ului www.mediafaxfoto.ro la fotografii de stock realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto, alături de imagini vario images şi age fotostock.

Totodată, Mediafax Foto pune la dispoziţia profesioniştilor din relaţii publice imagini din serviciul de fotografie şi arhiva agenţiilor Reuters, epa (European Pressphoto Agency) şi The Associated Press, precum şi fotografii The New York Times.

Despre age fotostock

age fotostock este o agenţie foto independentă, cu peste 36 de ani de experienţă în domeniul fotografiei de stock. Agenţia produce fotografii şi gestionează drepturi de reproducere de imagini pentru uz profesional în sectoarele corporate, editorial, publicitate şi design. Compania are birouri la Barcelona, Madrid, New York şi Paris. age fotostock produce trei colecţii extraordinare: age fotostock, de fotografii rights managed, Pixtal, de fotografii royalty free, şi easyFotostock, de imagini royalty free la preţ redus. Aceste colecţii se remarcă prin tematicile diverse, de la istorie şi artă la ştiinţă şi astronomie, imaginile fiind furnizate de sute de fotografi din toată lumea. Toate brandurile respectă procese de editare şi producţie foarte riguroase, pentru a garanta calitatea compoziţională şi tehnică a imaginilor. age fotostock distribuie fotografiile la nivel mondial printr-o reţea extinsă de peste 120 de agenţi în 52 de ţări de pe toate continentele.

Despre Mediafax Foto

Mediafax Foto este liderul pieţei româneşti de fotografie de presă. Departamentul foto al Mediafax dispune de o reţea de peste 100 de fotografi profesionişti şi furnizează zilnic cel mai consistent flux românesc de fotografie de eveniment. Începând din 2003, Mediafax Foto a încheiat parteneriate pentru distribuţia de imagini cu furnizori externi de renume: AFP, epa, Reuters, vario images, The Associated Press, The New York Times şi age fotostock. Totodată, Mediafax Foto oferă prin intermediul site-ului www.mediafaxfoto.ro serviciul Publicity - un spaţiu virtual în care companiile şi instituţiile îşi pot crea propriile mape de fotografie pentru presă, în funcţie de evenimentele pe care vor să le mediatizeze.