Citi mobilizează peste 40.000 de voluntari din peste 90 de ţări, pentru „Ziua Comunităţii”

Voluntarii Citibank România s-au alăturat celor peste 40.000 de colegi din peste 90 de ţări pentru a sărbători cea de-a patra ediţie a „Zilei Comunităţii” (Global Community Day), organizată de către Citi.

Angajaţii Citi voluntariază de-a lungul întregului an în comunităţile în care trăiesc, însă „Ziua Comunităţii” vine să sărbătorească spiritul Citi prin unirea eforturilor de voluntariat în aceeaşi zi, în întreaga lume. În fiecare an, echipele locale de voluntari se dedică muncii în folosul comunităţii desfăşurând proiecte concentrate pe nevoile specifice ale comunităţii – educaţie, construcţia de locuinţe, protecţia mediului, hrană şi sănătate.

În acest an, voluntarii Citibank România, alături de prietenii şi familiile lor, au lucrat pentru o zi pe şantierul Habitat din comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu, în cadrul proiectului „Building Hope Together”, la construcţia unei locuinţe protejate pentru opt persoane cu dizabilităţi mentale şi asociate

Construcţia cu o suprafaţă de 170 mp este proiectată special pentru nevoile celor opt beneficiari şi va avea patru dormitoare, o bucătărie, o cameră de zi şi trei băi dotate cu echipament special. Sub supravegherea specialiştilor în construcţii de la Habitat, cei 30 de voluntari au izolat pereţii de interior ai locuinţei cu vată minerală iar la exterior au montat plăci de OSB, polistiren şi plasă din fibră de sticlă.

Shahmir Khaliq, Directorul General al Citibank România declară: „Implicarea Citibank în proiectele Habitat for Humanity demonstrează ataşamentul nostru faţă de comunitate. Depunem eforturi susţinute pentru a ne valorifica cat mai bine resursele în folosul societăţii. Participarea noastră la construcţia acestei case face parte din iniţiativa Citibank la nivel global (Global Community Day) de a celebra implicarea activă în dezvoltarea comunităţilor şi dorinţa de a îmbunăţăţi nivelul de trai al oamenilor din jurul nostru”.  

„Pentru îndeplinirea misiunii noastre de a oferi tuturor oamenilor locuinţe decente avem nevoie de parteneri puternici şi stabili. Astăzi, Grupul Citi continuă o colaborare începută în 2006, fiind unul dintre cei mai constanţi susţinători ai noştri. Citi este mai mult decât un sponsor, este un partener care îşi implică angajaţii în realizarea misiunii Habitat. Cei 30 de voluntari au ales să-şi petreacă o zi pe şantier pentru a ajuta aceste persoane cu nevoi speciale să locuiască decent. Le mulţumim celor care au venit astăzi pe şantier şi suntem mândri să avem Grupul Citi printre prietenii noştri” a spus Ionuţ Raita, Director de programe Habitat for Humanity România

Proiectul „Building Hope Together” este finanţat de către Fundaţia Comber şi Habitat for Humanity România şi se desfăşoară cu sprijinul autorităţilor locale din comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu şi al Fundaţiei Western Union. Scopul proiectului este de a oferi şansa la o viaţă decentă în comunitate pentru 8 persoane cu dizabilităţi profunde. Totodată, această locuinţă va demonstra că şi persoanele cu dizabilităţi mentale şi asociate pot trăi în mijlocul semenilor lor, fără a fi segregaţi în instituţii în care deseori sunt private de drepturi fundamentale.

În ultimii doi ani, parteneriatul dintre Citibank România şi Habitat for Humanity a stat la baza dezvoltării a şase proiecte pentru comunităţile nevoiaşe din Cumpăna (jud.Constanţa), Piteşti (jud.Argeş), Rădăuţi (jud.Suceava) şi Oradea (jud.Bihor) care au beneficiat atât de finanţări din partea Citi, cât şi de implicarea a peste 50 de voluntari din rândurile angajaţilor băncii.

Informaţii suplimentare:

Citibank este prezent în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi medii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice.
Citi, cea mai importantă companie internaţională de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 140 de ţări din lume. Prin intermediul celor doua unităţi operaţionale, Citicorp şi Citi Holdings, Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro şi www.citigroup.com

Habitat for Humanity construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.600 de familii din România şi 300.000 de familii din 100 de ţări beneficiază de case Habitat.

Fundaţia Comber cooperează cu instituţiile statului român şi ONG-urile locale pentru a determina închiderea instituţiilor care adăpostesc tineri adulţi cu deficienţe mentale şi asociate din România; construieşte case de tip familial pentru tineri adulţi cu deficienţe mentale şi asociate; sprijină construcţia de case şi dezvoltarea de servicii pentru copiii care au crescut în instituţii; derulează activităţi de creştere a capacităţii instituţionale a autorităţilor relevante din România pentru a determina schimbarea şi îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale persoanelor cu deficienţe din România.