Sprint in linie dreapta: Conferinta Internationala de Responsabilitate Sociala: CSR’09 „Turning Innovation into Responsibility”

Enel, Cadbury, Ogilvy, Procter & Gamble, World Wildlife Fund International si Intel se alatura grupului de peste 30 de experti in CSR care se intalnesc la Bucuresti pentru cea de-a patra editie a Conferintei Internationale de Responsabilitate Sociala Corporatista CSR’09 „Turning  Innovation into Responsibility”. Evenimentul ce va avea loc la Hotel Radisson SAS Bucuresti in perioada 20-21 octombrie poarta semnatura Saga Business&Community si beneficiaza de sprijinul CSR Europe.

Editia din acest an a conferintei isi propune sa ofere mediului de afaceri romanesc modele ale unor politici eficiente de responsabilitate sociala viabile in perioada de criza. Cum gestioneaza marile companii relatia cu angajatii in vremuri financiare incerte? De ce responsabilitatea sociala este un imperativ pentru a rezista pe piata de business in plina criza financiara? De ce este important sa fii eco-responsabil si care sunt consecintele asupra reputatiei unei companii? Cum sa fii inovator in plan social si cum poti aduce profit companiei tale? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care isi vor gasi raspunsul la CSR’09, in cadrul a 8 plenare, 2 workshop-uri si o sesiune interactiva dedicate practicilor responsabile. 
Prima zi a conferintei se va bucura de prezenta Excelentei Sale Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Robin Barnett si de prezenta dlui Mircea Geoana, Presedintele Senatului, care va dezvolta subiectul Pastrarea competivitatiii in vremuri financiare incerte: Este CSR-ul valoarea adaugata a unei afaceri? Si pentru ca editia din acest an nu este croita pe tiparul clasic, pe langa studiile de caz care si-au demonstrat validiatea practica, participantii se vor bucura si de interventia Altetei Sale Regale Principele Radu, precum si a altor invitati de marca, Sandra Pralong si Rodica Buzoianu.
Reputatia este doar varful icebergului. Specialisti de renume precum: Peter R. White – Director for Global Sustainability, Procter&Gamble; Paolo Chighine - Head of External Relations, Enel Romania; Alison Ward – Global Head of Corporate Responsibility, Cadbury; Andrew Marshall-Roberts – Head of Corporate Responsibility, Standard Life Plc; Freya Williams – Co-founder and Global Planning Director, OgilvyEarth vor impartasi care sunt programele sustenabile de responsabilitate sociala care salveaza costuri si genereaza profit.
„Conferinta anuala de responsabilitate sociala corporatista din Bucuresti ofera o platforma unica de discutie a implicatiilor responsabilitatii in Romania, atat pentru companiile autohtone cat si pentru cele internationale. Acum, mai mult ca niciodata, atat companiile din Romania cat si cele internationale trebuie sa inteleaga ca, pentru a se afirma competitiv in mediul global economic, este necesara o intelegere profunda si o abordare complexa a responsabilitatii societatii civile in contextual economic si politic actual.” spune Nicolas Ceasar, care va vorbi in cadrul sesiunii Inovatia sociala: implicarea in comunitate din perspectiva specialistilor de marketing.
Luni, 19 octombrie este ultima zi de inscrieri la conferinta. Reducerile oferite de organizatorii evenimentului cat si detalii despre taxa de inscriere pot fi gasite accesand http://www.csr09.ro/.
Extra Info:
Saga Business & Community este prima companie romaneasca care ofera servicii de responsabilitate sociala corporatista si managementul reputatiei. Suntem dedicati crearii de bunastare pentru clientii si partenerii nostrii de interes intr-o piata in continua schimbare si crestere. Astfel, ne implicam in dezvoltarea de solutii personalizate impreuna cu clientii nostrii, construind strategic legatura dintre obiective organizationale si actiunile de responsabilitate sociala ale unei companii.