GDF SUEZ Energy România lansează programul educaţional ,,Întâlnire cu energia’’ în oraşele Buşteni,Sinaia, Galaţi, Târgovişte şi Tg-Jiu

„Întâlnirea cu energia” este un proiect educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România şi Distrigaz Sud Reţele, ce vizează transmiterea de informaţii elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România şi, de această dată, compania şi-a îndreptat atenţia asupra celor mici, căci ei sunt cei care vor trebui să utilizeze în mod raţional resursele energetice şi să protejeze astfel mediul înconjurător. Motivul alegerii acestui segment de vârstă este acela că, în această perioadă, elevii primesc primele noţiuni despre mediul înconjurător, ştiinţă, poluare etc şi sunt în măsură să înţeleagă şi să asimileze cunoştinţele respective. Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extragere până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în perioada 6-9 octombrie iar cea de-a doua în perioada 19-23 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi Distrigaz Sud Reţele. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de trei planşe pedagogice, experimente şi jocuri. 

La sfârşitul celei de-a doua lecţii predate va fi organizat un concurs-test pentru elevi. În cadrul concursului vor fi acordate 3 premii şi 2 menţiuni pentru fiecare clasă. În plus, în afara acestor premii, fiecare elev participant la program va primi un kit compus din broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un orar şcolar, o diplomă de participare, un caiet dictando cu mascota programului, creioane colorate, etichete şcolare şi un joc-test despre gazul natural.

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului pilot, în 2008 programul ,,Întalnire cu energia’’ a fost extins la 60 de şcoli participante din Bucureşti, 20 de şcoli din Braşov şi 20 de şcoli din Ploieşti.

În 2009 programul continuă în 5 oraşe: Buşteni, Galaţi, Târgovişte, Tg-Jiu şi Sinaia. GDF SUEZ Energy România şi Distrigaz Sud Reţele, în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Dâmboviţa, Galaţi, Gorj şi Tg-Jiu au ales 30 de şcoli pentru ediţia din acest an. Astfel, aproximativ 2000 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu energia’’ în luna octombrie.

Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise. Site-ul www.metano.ro a fost creat în cadrul acestui proiect tocmai pentru a putea transmite informaţiile din program şi în mediul on-line.