Viitor Plus lanseaza Recicleta, un program pilot de colectare a deseurilor de hartie in birourile din Floreasca

RECICLETA este un proiect ViitorPlus, primul proiect neutru în carbon, care are ca scop colectarea deseurilor de hartie din birouri spre a fi reciclate.

Este demonstrat deja matematic – desi sunt multi cei care nu vor sa vada sau sa auda – ca in ritmul actual de consum si dezvoltare, Pamantul nu va mai fi un loc la fel de prietenos pentru copiii nostri.
ViitorPlus sustine dezvoltarea durabila, adica incearca sa deschida mintile, sa schimbe mentalitatile si apoi comportamentul oamenilor referitor la consum, economie, mediu. Fiecare pas este unul important si este facut atunci cand o portita este deja creata sau pe cale de aparitie.

Este cazul Recicletei, un proiect care a aparut din nevoia reala de a colecta deseurile de hartie de la agentii economici mici , neeligibili in programele in care cantitatea de hartie necesara la colectare este foarte mare.
Proiectul pilot se va desfasura in zona Floreasca si este deschis tuturor firmelor care doresc sa colecteze hartia luna de luna. Sistemul este foarte simplu: 3 cargo-biciclete vor colecta hartia de la toate firmele inscrise in program. Pe langa faptul ca nu polueaza, cargo-bicicletele vor fi conduse de persoane aflate in dificultate, care obtin astfel un loc de munca.

Va propunem sa va inscrieti in program si astfel sa oferiti un model comportamental care nu necesita deloc efort, insa poate schimba multe – poate salva copaci de la taiere, poate schimba mentalitati si ofera un inceput pentru schimbari mai importante pe termen lung.

Inscrierea in program este foarte simpla:
o    completaţi un chestionar online scurt despre nevoile şi asteptarile dvs. la http://tinyurl.com/kph328  
o    va inscrieti printr-un e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
o    solicitati golirea recipientelor prin completarea unui formular online la www.viitorplus.ro/recicleta/formular
o    contribuiti cu suport financiar modic pentru fiecare recipient golit de noi (capacitate de 25kg)
o    fondurile din reciclare si contributia dvs. merg catre: salariile persoanelor marginalizate, cheltuielile administrative, echipamente de siguranta pentru biciclisti, reparatiile cargo-bicicletelor, plantarea de copaci, extinderea proiectului.