MOL România lansează campania “5 secunde pentru siguranţa dumneavoastră"

MOL România lansează campania educaţională “5 secunde pentru siguranţa dumneavoastră”. Timp de 2 săptămâni clienţii companiei vor primi informaţii referitoare la regulile esenţiale ce trebuie respectate pentru a evita o serie de incidente în benzinării, precum şi sfaturi practice care îi vor ajuta să îşi eficientizeze consumul de carburant.

Campania face parte dintr-un proiect amplu derulat de Grupul MOL în toate ţările în care operează şi are ca obiectiv prevenirea accidentelor ce pot surveni în timpul alimentării cu carburant.


Conform statisticilor, conducătorii auto tind să acorde mai puţină atenţie regulilor de siguranţă atunci când alimentează, comparativ cu situaţiile când sunt în trafic. Astfel, cele mai dese accidente sunt rezultatul folosirii incorecte a pompelor de alimentare şi a recipienţilor pentru transportul carburanţilor, electricităţii statice acumulate de corpul uman şi îmbrăcăminte, fumatului în perimetrul benzinăriilor dar şi utilizării telefonului mobil sau a unei viteze neadecvate în incinta staţiei. În numai 5 secunde putem elimina factorii care favorizează apariţia acestor accidente, astfel încât să nu punem în pericol siguranţa persoanelor şi bunurilor.

„Am iniţiat acest demers pentru a atrage atenţia asupra unor riscuri pe care adesea conducătorii auto nu le conştientizează, dar care pot avea efecte vătămătoare asupra lor. Există anumite situaţii pe care doar aceştia le pot controla şi de aceea dorim să le reamintim periodic paşii de bază ce trebuie urmaţi pentru a preveni accidentele din benzinării. Dezvoltarea sustenabilă este o direcţie strategică a companiei şi de aceea ne implicăm în acest domeniu”, a declarat Zsolt Szalay, Country Chairman MOL România.


###
MOL Plc este o companie multinaţională independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, lider în Europa Centrală şi de Est, cu sediul central în Budapesta. Grupul MOL derulează operaţiuni în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi statele membre CIS, având peste 33.000 de angajati în întreaga lume. MOL deţine 5 rafinării de mare complexitate in Ungaria, Slovacia, Croatia şi Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 mtpa. Potrivit studiului mondial Wood Mackenzie, rafinăriile MOL din Ungaria şi Slovacia sunt cele mai eficiente din Europa. MOL are peste 1500 benzinării în Europa Centrala şi de Sud-Est. De asemenea, grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5000 km în Ungaria şi este implicat şi în domeniul petrochimic. În prezent reţeaua MOL România include 135 de benzinării.